Yandex Metrica

İsveç'in kirli oyunu! Sahte PKK'lıyı iade etmeye çalıştılar

İsveç'in kirli oyunu! Sahte PKK'lıyı iade etmeye çalıştılar

Finlandiya'nın ardından NATO üyesi olmak isteyen ve her fırsatta Ankara'nın kapısını aşındıran İsveç'in “PKK'lı” diyerek iadeye hazırlandığı Mehmet Kokulu'nun terör örgütü üyeliğinden değil uyuşturucudan yargılandığı ortaya çıktı.

Gündem

23.01.2024, 21:00

NATO üyeliği için Ankara'nın kapısını aşındıran ve terör yasasını yürürlüğe sokan İsveç, bu kapsamda bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyordu ancak dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

İsveç Yüksek Mahkemesi, 35 yaşındaki Mehmet Kokulu'nun Türkiye'ye iade edilmesini onayladı. Türkiye'ye iade edilecek olan Mehmet Kokulu'nun PKK ile bağlantısı olduğu için değil, uyuşturucu kaçakçılığından yargılandığı ortaya çıkarken şahsın mahkemede yaptığı savunma ortaya çıktı.

Emlak üzerinden Türk vatandaşlığı alıyorlar! 11 yılda alınan konut miktarı dudak uçuklattı Emlak üzerinden Türk vatandaşlığı alıyorlar! 11 yılda alınan konut miktarı... Haberi Görüntüle

SAVUNMASINI DEĞİŞTİRMİŞ

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Türkiye'deki uyuşturucu suçunu itiraf ettikten sonra cezaevine giren ve devamında iyi halden şartlı tahliye edilen Mehmet Kokulu, 5 yıllık cezasının ardından Türkiye'yi yasal yollardan terk etti. 2018 yılında İsveç'e geldiğini söyleyen Mehmet Kokulu, o tarihten bu yana İskandivan ülkesinde yaşadığını belirtti. Uyuşturucu kaçakçılığı suçundan yargılanan sanık, İsveç'in sınır dışı kararını geri çekmesi için mahkemede savunmasını değiştirdi.

6 ilde sarı kodlu alarm! Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı! 17 Nisan bugün hava nasıl olacak? 6 ilde sarı kodlu alarm! Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar... Haberi Görüntüle

"HDP'LİYİM, PKK'YI DESTEKLİYORUM"

Yaptığı savunmayı "HDP'li ve PKK'lı olduğu" şeklinde değiştiren Mehmet Kokulu, "Kürt olduğunu ve Kürt davası için aktif olarak çalıştığını" iddia etti.

2009-2012 yılları arasında HDP için aktif olarak çalıştığını, HDP'nin düzenlediği çeşitli programlara katıldığını, YPG ve PKK'yı desteklediğini belirten Mehmet Kokulu, 2019-2020 yılları arasında Facebook sayfasında yönetimi eleştirip özerklik istediğini söyledi.

Son dakika... Valilik duyurdu! İstanbullulara sel uyarısı: Bu geceye dikkat Son dakika... Valilik duyurdu! İstanbullulara sel uyarısı: Bu geceye dikkat Haberi Görüntüle

"FETÖ'CÜYÜM" BİLE DEDİ

Sanık Mehmet Kokulu, iade edilmemek için FETÖ'cü olduğunu bile iddia etti. Mehmet Kokulu, telefonuna örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u bile indirmiş ancak hiç kullanmamış. Kokulu, Gezi Parkı olaylarında sahada olduğunu, polis tarafından vurulduğunu bile söyledi. Daha sonrasında işkenceye maruz kaldığını iddia eden sanık Mehmet Kokulu, tırnaklarının kerpetenle çekildiğini ifade etti. Sanık Türkiye'de işkenceye maruz kaldığı için İsveç polisinin sorgusu sırasında bunlardan bahsetmediğini iddia etti.

Bilge Yılmaz İYİ Parti'den istifa mı etti? Bilge Yılmaz İYİ Parti'den ayrıldı mı? Bilge Yılmaz İYİ Parti'den istifa mı etti? Bilge Yılmaz İYİ... Haberi Görüntüle

SON KARARI İSVEÇ HÜKÜMETİ VERECEK

Sanığın bu savunmasına rağmen İsveç Yüksek Mahkemesi kararı bozmadı. Kokulu'nun Türkiye'ye iade edilip edilmeyeceğine ilişkin son kararı İsveç hükümeti verecek. İsveç'te iade taleplerine hükümet karar veriyor, ancak Yüksek Mahkeme'nin aleyhte görüş bildirmesi halinde sınır dışı işlemi yapılamıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading