Yandex Metrica

İsveç Finlandiya ve Türkiye heyetleri bir araya geliyor! Somut adım yok takip mekanizması devrede

İsveç Finlandiya ve Türkiye heyetleri bir araya geliyor! Somut adım yok takip mekanizması devrede

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyeliği için Türkiye ile varılan mutabakat dâhilinde atılacak adımların takibi için üç ülkenin heyetlerinin bu ay bir araya gelecek.

Gündem

23.01.2024, 19:38

İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi öncesinde Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında üçlü mutakabat imzalanmıştı.

iPhone'da WhatsApp neden yeşil oldu? Whatsapp durum, mesajlar, profil resmi çerçevesi neden yeşil, nasıl düzelir? iPhone'da WhatsApp neden yeşil oldu? Whatsapp durum, mesajlar, profil resmi... Haberi Görüntüle

HEYETLER BİR ARAYA GELİYOR

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılım süreci devam ederken iki ülkenin katılım protokolünün onayı için, Türkiye bazı taleplerde bulunmuştu. Bunun üzerine Ankara’nın taleplerinin yerine getirilip getirilmediğinin takibi için daimi bir komite kurulması kararlaştırılmıştı. Bu doğrultuda üç ülkenin heyetlerinin bu ay içinde bir araya gelmesi bekleniyor. Türkiye, bu iki İskandinav ülkesinden PKK'lıların ve FETÖ'cülerin iadesini istemişti ancak bu olayla ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadı. İki ülke Türkiye’nin iade taleplerine de cevap vermedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram sonrası diplomasi trafiğini hızlandıracak: 12 yıl sonra Irak'a ziyaret! Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram sonrası diplomasi trafiğini hızlandıracak: 12 yıl sonra... Haberi Görüntüle

İADE YOKSA NATO'YU UNUTUN

İki ülke ile imzalanan mutabakat metninde, FETÖ, PKKPYD-YPG terör örgütü olarak yer almıştı. Bu ay içinde heyetlerin yapacağı ilk toplantıda Türkiye, teröristlerin iadesi başta olmak üzere diğer şartların yerine getirilmemesi durumunda NATO üyeliğine ‘Evet’ demeyeceğini bir defa daha vurgulayacak.

Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri ne zaman başlayacak? Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri ne zaman başlayacak? Haberi Görüntüle

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'YA 21 ÜLKEDEN ONAY

Öte yandan, şu ana kadar 30 üyeli NATO’nun 21 üyesi İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılım protokollerini onayladı. Arnavutluk, Belçika, Bulgaristan, Kanada, Hırvatistan, Danimarka, Estonya, Almanya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Karadağ, Hollanda, Kuzey Makedonya, Norveç, Polonya, Romanya, Slovenya ve İngiltere geçtiğimiz günlerde iki ülkenin NATO üyeliğine onay vermişti. Son olarak da önceki gün ABD Senatosu İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini onayladı.

Türkiye ile Irak arasında 26 anlaşma imzalandı! Ayrıntılar belli oldu Türkiye ile Irak arasında 26 anlaşma imzalandı! Ayrıntılar belli oldu Haberi Görüntüle

ONAY VERMEYENLER

Türkiye’nin yanı sıra Çekya, Fransa, İspanya, İtalya, Macaristan, Portekiz, Slovakya ve Yunanistan ise iki ülkenin NATO üyeliğine henüz onay vermedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading