Yandex Metrica

İstanbul için korkutan deprem senaryosu: 1 milyon kişi evsiz kalacak! İşte en çok hasar görecek ilçeler

İstanbul için korkutan deprem senaryosu: 1 milyon kişi evsiz kalacak! İşte en çok hasar görecek ilçeler

Uzmanlar tarafından olası bir İstanbul depreminde yapılan eski araştırmaya göre 48 bin binanın ağır hasar göreceği öngürülüyordu. Yeni yapılan araştırmaya göre bu rakam 91 bine çıktı.

Gündem

23.01.2024, 19:09

İstanbul için en büyük tehditlerden biri şüphesiz ki kentte yaşanması beklenen deprem.

1999'da yaşanan depremin ardından bilim insanları Marmara'da yaşanacak yeni bir deprem ile ilgili sürekli uyarılar yapıyor.

Yalı Çapkın yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu 12 Nisan? Yalı Çapkın yeni bölüm haftaya mı? Yalı Çapkın yeni bölüm bu akşam var mı, yok mu... Haberi Görüntüle

91 BİN BİNA HASAR GÖREBİLİR

İBB'nin yaptığı deprem hasar tahmin araştırmasına göre 7,5 büyüklüğündeki bir depremde en az 91 bin binanın ağır hasar görmesi bekleniyor. Bu rakam eski araştırmalarda 48 bin civarındaydı.

Adil çözüm şart! Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa'ya Gazze mektubu gönderdi: Hukuk çiğneniyor Adil çözüm şart! Cumhurbaşkanı Erdoğan Papa'ya Gazze mektubu gönderdi: Hukuk... Haberi Görüntüle

1 MİLYON KİŞİ EVSİZ KALABİLİR

Jeoloji Mühendisi Prof.Dr Okan Tüysüz olası bir depremde konaklama sorunu yaşanacağını belirterek, "Olası deprem ciddi can kaybına ve konaklama sıkıntısına sebep olacak. Tahminen 1 milyon kişi evsiz kalabilir." ifadelerini kullandı.

Olası İstanbul depreminde 166 bin binanın orta hasar alması bekleniyor.

2024 Öğretmen kırtasiye parası ne kadar? 2024-2025 eğitime hazırlık ödeneği kaç para oldu? 2024 Öğretmen kırtasiye parası ne kadar? 2024-2025 eğitime hazırlık ödeneği... Haberi Görüntüle

'DEPREMİN ZAMANI BELLİ DEĞİL AMA OLACAAĞI KESİN'

Tüysüz depremin zamanına ilişkin, "Her 250 yılda bir deprem oluyor aşağı yukarı ve süre artık doldu. Ancak depremin ne zaman olacağını söylemek pek mümkün değil. Belki bugün belki yarın belki 50 yıl sonra. Ama olacağı kesin." dedi.

UFC dövüşçüsü İbo Aslan kimdir, kaç yaşında? UFC Türk dövüşçüsü İbo Aslan aslen nereli? UFC dövüşçüsü İbo Aslan kimdir, kaç yaşında? UFC Türk dövüşçüsü... Haberi Görüntüle

DEPREMDE EN ÇOK HASAR ALMASI BEKLENEN İLÇELER

NTV'nin haberine göre, depremde en çok hasar alması beklenen ilçeler arasında; Bağcılar, Bahçelievler, Esenler, B.Çekmece, K.Çekmece, Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar, Bayrampaşa, Fatih, Güngören, Zeytinburnu, Bakırköy yer alıyor.

Yonca Kazan Coşkun kimdir? Genç kadın vahşice katledildi! Yonca Kazan Coşkun kimdir? Genç kadın vahşice katledildi! Haberi Görüntüle

DENİZE YAKIN BİLGELER DE RİSK ALTINDA

Depremlerde fay hattına yakın, zemin yapısı bozuk, yeterli mühendislik hizmeti almayan bölgeler risk alanları içerisinde yer alıyor.

Bu duruma göre; Haliç'in batısında, TEM otoyolunun güneyinde yer alan ve Marmara Denizi'ne yakın alanlar risk altında gözüküyor.

2012'den bu yana İstanbul'da 79 bin riskli bina tespit edildi. 72 bin binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading