Yandex Metrica

Sitede Ara

Herkes merak ediyor: Evinizin altından fay geçiyorsa dikkat! Fay geçip geçmediğini tek tıkla öğrenmek için bunu yapın

Herkes merak ediyor: Evinizin altından fay geçiyorsa dikkat! Fay geçip geçmediğini tek tıkla öğrenmek için bunu yapın

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelenen depremlerin sonrasında vatandaşlar oturdukları evin yakınlarında fay hattı geçip geçmediğini öğrenmek için araştırma yapıyor. Peki, oturduğunuz evin fay hattı üzerinde olup olmadığını nasıl öğrenebilirsiniz? Bu işlemle tek tıkla öğrenmek mümkün.

Gündem

23.01.2024, 20:36

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin sonrasında vatandaşlar evinin yakınından fay hattı geçip geçmediğini merak etmeye başladı. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) bu kapsamda, vatandaşlar için diri fay hattı haritası güncellendi.

MTA tarafından güncellenen fay hattı ile birlikte hangi illerin risk altında olduğunu kolay bir şekilde öğrenmek mümkün. 

MSB duyurdu: Sınırda 2 PKK'lı terörist teslim oldu MSB duyurdu: Sınırda 2 PKK'lı terörist teslim oldu Haberi Görüntüle

E-DEVLET'TEN FAY HATTI SORGULAMA

Diğer yandan e-Devlet vasıtasıyla fay hattı kontrolü yapılabiliyor. e-Devlet'e T.C. kimlik numarası ile giriş yapan vatandaşlar, yaşadıkları bölgenin zemin niteliklerine ulaşabilir. 

Tatilden geri dönüş başladı! Valilik duyurdu: Bu araçların trafiğe çıkması yasaklandı! Tatilden geri dönüş başladı! Valilik duyurdu: Bu araçların trafiğe çıkması... Haberi Görüntüle

HARİTA MTA TARAFINDAN HAZIRLANDI

MTA tarafından yayınlanan güncel diri fay hattına göre, Türkiye'de 5,5 şiddetinde ve üstünde deprem yaşatabilecek 485 diri fay hattı bulunuyor. MTA'nın son haritasına göre; direkt olarak diri fay üstünde yer alan 45 il alanı ve 110 ilçe bulunuyor.

Aksaray, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Bingöl, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Manisa, Muğla, Kocaeli, Konya, Osmaniye, Sakarya ve Tokat fay hattı üzerinde yer alıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading