Yandex Metrica

Sitede Ara

HDP'li Sırrı Sakık'tan cezaevlerindekilere özgürlük vaadi: Yeter ki Kılıçdaroğlu seçilsin!

HDP'li Sırrı Sakık'tan cezaevlerindekilere özgürlük vaadi: Yeter ki Kılıçdaroğlu seçilsin!

HDP'nin ve iltisaklı olduğu PKK'nın Yedili Masa'dan ve onun cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan beklentileri netleşiyor. Söylemleriyle sık sık Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ve Yedili Masa'dan beklenilenleri dile getiren HDP'li Sırrı Sakık, yeni açıklamasında "İlk kez böylesine tarihi fırsat değerlendirilmeli. Yüz binler cezaevinde, onların gözü bizim üzerimizde, sandık başına giderken Selahattin'lerin, Figen'lerin on binlerce arkadaşlarımız var bunların muhasebesini yapmayacaklar mı?" ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 22:21

Yedili Masa'nın HDP'ye tam olarak hangi vaatleri bilinmezken HDP'li Sırrı Sakık mikrofonu eline aldığı her an yeni bir vaadi ifşa ediyor. Sakık, son açıklamasında terör nedeniyle cezaevinde bulunan kişilere özgürlük vaadinde bulundu. Fakat Sakık'ın bir şartı var.

Türk döneri tescillendi mi? AB'de Türk döneri ne zaman tescillenecek? Türk döneri tescillendi mi? AB'de Türk döneri ne zaman tescillenecek? Haberi Görüntüle

BU FIRSAT BİR DAHA GELMEZ

Sırrı Sakık'ın sözleri şöyle: "İlk kez böylesine tarihi fırsat değerlendirilmeli. Yüz binler cezaevinde, onların gözü bizim üzerimizde, Sandık başına giderken Selahattin'lerin, Figen'lerin on binlerce arkadaşlarımız var bunların muhasebesini yapmayacaklar mı?"

İntegral dersi var mı, yok mu 2024? Yeni müfredat İntegral dersi olacak mı? İntegral dersi var mı, yok mu 2024? Yeni müfredat İntegral... Haberi Görüntüle

APO'YA DA ÖZGÜRLÜK İSTEDİ

Daha önce de Erzurum mitinginde benzer açıklamalarda bulunan HDP'li Sakık, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "Terör örgütü üyesi olmak" nedeniyle tutuklanan Selahattin Demirtaş'ın, Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi halinde özgür olacağını söyledi.

Sakık, Selahattin Demirtaş'la beraber terörist elebaşı Abdullah Öcalan'a da özgürlük çağrısında bulunmuş ve daha sonra sözü tutuklu bulunan diğer HDP'lilere getirmişti.

Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alan Sakık konuşmasına şöyle devam etmişti: "Bizim hesabımız mevki, makam değil 100 yıllık Cumhuriyeti'nin demokratikleşmesidir. Demokratik bir Cumhuriyeti birlikte inşa etmeliyiz. Binlerce arkadaşımız içerde, onbinlerce arkadaşımız sürgünde. Geri dönüş başlamalıdır cezaevinden, sürgünden, nerede olursa... 100 yılık ret ve inkar için bu seçimlerde halkımıza gideceğiz 100 yıllık Cumhuriyetin politikalarına mı onay vereceğiz yoksa yeni yüzyılı birlikte mi inşa edeceğiz. Biz böyle bakıyoruz." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading