Yandex Metrica

EVDE RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR? Evde ramazan pidesi yapma tarifi, gerekli malzemeler neler, püf noktası var mı?

EVDE RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR? Evde ramazan pidesi yapma tarifi, gerekli malzemeler neler, püf noktası var mı?

11 ayın sultanı Ramazan geldi çattı. Ramazan ayı gelince akıllara hemen ramazan pidesi gelir. Ramazan pidesini evde yapmak isteyenler ise arama motorlarında, "Evde ramazan pidesi nasıl yapılır? Evde ramazan pidesi yapma tarifi, gerekli malzemeler neler, püf noktası var mı?" sorularına yanıt aranıyor. 

Gündem

20.03.2024, 14:28

Ramazan ayının lezzetlerinden biri olan pide, iftar saatine yakın fırınlarda uzun kuyruklara neden oluyor. Evde Ramazan pidesi yapmak isteyenler ise tarifleri araştırıyorlar. Peki, Evde ramazan pidesi nasıl yapılır? Evde ramazan pidesi yapma tarifi, gerekli malzemeler neler, püf noktası var mı?

Beypazarı maden suyu içindekiler | Beypazarı soda içinde ne var? Bor var mı? Beypazarı maden suyu içindekiler | Beypazarı soda içinde ne var?... Haberi Görüntüle

EVDE RAMAZAN PİDESİ YAPMAK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELER?

Evde Ramazan pidesi yapmak için gerekli malzemeler şu şekildedir;

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 6 su bardağı un

Üzeri için:

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Çörek otu susam
Bayramı işçilere zehir ettiler! Şişli belediyesi gerekçe göstermeden işçilerin işten çıkardı! Bayramı işçilere zehir ettiler! Şişli belediyesi gerekçe göstermeden işçilerin işten... Haberi Görüntüle

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan resepsiyonuna damga vuran diyalog Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne konuştu? İşte 23 Nisan... Haberi Görüntüle

EVDE RAMAZAN PİDESİ YAPMA TARİFİ, PÜF NOKTASI VAR MI?

Birinci adım: İlk olarak hamur için kullanacağınız mayayı aktif hale getirmek için gerekli malzemeleri hazırlayın.

İkinci adım: Bir karıştırma kabına maya, şeker, ılık süt ve suyu alın ve iyice karıştırın. Bu aşamada süt ve suyun ılık olmasına dikkat edin. Ardından, karışımın üzerini unla kaplayarak hava ile temasını kesin ve mayanın köpük köpük kabarmasını bekleyin.

Üçüncü adım: Maya kabardığında, karışımı karıştırmaya başlayın ve üzerine sıvı yağ, kalan unu ve tuzu ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamurunuz oldukça cıvık bir kıvam alacak. Unutmayın, pide hamurunun karakteristik özelliği cıvık olmasıdır.

Dördüncü adım: Hamuru unlanmış tezgaha alın ve hafif bir şekilde un serperek ve sürekli katlayarak yaklaşık 7-8 dakika boyunca yoğurun. Mayalı hamurların yoğrulmayı sevdiğini unutmayın.

Beşinci adım: Yoğrulan hamuru streç film ile örtüp, ılık bir ortamda yaklaşık 50 dakika mayalandırın.

Altıncı adım: Mayalanan hamuru iki parçaya bölün ve hafif unlu tezgahta merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.

Yedinci adım: Tepsiye aldığınız hamurları tepsi mayalanması için üzerini örtün ve 15-20 dakika dinlendirin.

Sekizinci adım: Tepsi mayalanması tamamlanan pidelerin üzerine çırpılmış yoğurt ve yumurta sarısını sürün.

Dokuzuncu adım: 200 derece fırında pideler kızarıncaya kadar pişirin.

Son adım: Fırından çıkardığınız pidelerin üzerini bir bezle örtün ve 10-15 dakika kadar dinlendirin. Sonrasında afiyetle tüketebilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading