Yandex Metrica

Ekrem İmamoğlu'nu Kemal Kılıçdaroğlu mu takip ettirdi? CHP'yi bölen sürtüşme artık sahne önünde!

Ekrem İmamoğlu'nu Kemal Kılıçdaroğlu mu takip ettirdi? CHP'yi bölen sürtüşme artık sahne önünde!

Millet İttifakı'nda cumhurbaşkanı adayının kim olacağı meselesi uluslararası bir sorun haline geldi. Büyükelçiler ittifak aktörleri arasında köşe kapmaca oynuyor. İmamoğlu'nu zor durumda bırakan balıkçı skandalının ifşasında oklar Kılıçdaroğlu ve ekibini gösteriyor.

Gündem

23.01.2024, 18:42

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı konusu uluslararası bir mesele haline geldi. Türkiye'deki dış ülke temsilcilikleriyle muhalefet aktörleri arasında adeta köşe kapmaca oynanıyor. İYİ Parti ABD elçisinin markajı altındayken, İngilizler ise Ekrem İmamoğlu'na kol kanat gerdi. 

Bu ortamda CHP'li Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın geçtiğimiz temmuz ayındaki şu sözleri daha da anlamlı bir kimliğe büründü: "Cumhurbaşkanı adayını, ulusal ve uluslarası karar vericilerin işaret edeceği bir insanı yapacaklar."

ABD'de başkan adaylığı için kampanya yaptığı dönemde "Erdoğan'ı devirmek amacıyla muhalefeti güçlendireceğiz" diyen Joe Biden'ın şu günlerde Millet İttifakı hakkında ne düşündüğü merak ediliyor. Ancak Washington'un bu konudaki görüşü geçtiğimiz günlerde ABD Dış İlişkiler Komitesi'nin yayın organı Foreign Affairs'te kamuoyuna açık edilmişti. 

Anadolu Üniversitesi (AÖF) final sınavı hangi tarihte? AÖF final ne zaman 2024? Anadolu Üniversitesi (AÖF) final sınavı hangi tarihte? AÖF final ne... Haberi Görüntüle

O RAPOR CHP YÖNETİMİNİ ALARMA GEÇİRDİ

Türkiye karşıtı yazılarıyla bilinen Soner Çağaptay imzalı makalede, ABD yönetiminin Kılıçdaroğlu'nun 'üzerini çizdiği' iddia edilmişti. Geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen ve kamuoyunda derin tartışmalar yaratan bu analiz sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki güvensizlik had safhaya ulaştı.

CHP Genel Başkanı sıfatıyla 2023'te cumhurbaşkanlığına adaylığını koyacağını duyuran Kılıçdaroğlu'na karşı İmamoğlu yoğun bir direnişe geçti. CHP örgütünün ortadan ikiye bölünmesine neden olan bu direniş esnasında İmamoğlu, 'üzeri çizilen' Kılıçdaroğlu karşısında güçlenmek için bilhassa İngilizlerle temasları yoğunlaştırdı. 

Salih Müslim'in teröristan hayali kursağında kaldı! Türkiye Erbil başta olmak üzere... Salih Müslim'in teröristan hayali kursağında kaldı! Türkiye Erbil başta olmak... Haberi Görüntüle

İMAMOĞLU'NUN İZLENDİĞİ İDDİASI 

Kılıçdaroğlu ise kendisine yönelik cephenin daha da büyümemesi için İmamoğlu ve ekibini sıkı bir takibe aldı. İstanbul'da belediye kaynaklarından 849 milyon lirayı 'reklam'a ayırarak 2023 kampanyasına başlayan İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na bağlı ekip tarafından adım adım izlenmeye başladı. CHP'yi bölen cumhurbaşkanlığı savaşının son yansıması, İmamoğlu'nun İngiliz Büyükelçisi Dominic Chillcott'la gizli görüşmesinin ifşası oldu. 

İmamoğlu'nu Chillcott'la birlikte Balıkçı Kahraman'da gösteren görüntülerin partide Kılıçdaroğlu'nu destekleyen ekip tarafından sızdırıldığı sanılıyor. Sözkonusu ifşa, bir süredir kapalı kapılar ardında devam eden Kılıçdaroğlu-İmamoğlu savaşının perde önündeki ilk sahnesi niteliğinde. 

Şimdi gözler, İngilizlerle bir ay içerisinde 3 kez buluşan İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na cevap niteliğinde hangi hamlede bulunacağına çevrildi. Millet İttifakı'nda giderek 'istihbarat savaşları'na dönüşen 2023 adaylığı konusunun partililere önümüzdeki günlerde yeni ifşalar yaşatmasına kesin gözüyle bakılıyorr. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading