Yandex Metrica

Ekonomik krizle baş eden Lübnan'dan Türkiye'ye destek! Kadınlar altınlarını bozdurup gönderdi

Ekonomik krizle baş eden Lübnan'dan Türkiye'ye destek! Kadınlar altınlarını bozdurup gönderdi

Ekonomik krizle mücadele etmeye çalışan Lübnan'da bazı kadınlar, Türkiye'de depremzedelere yardım gönderebilmek için altınlarını bozdurdu.

Gündem

23.01.2024, 20:25

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem sonrası Kudüs Gelişim Vakfına bağlı Fecr Radyosu, Kahramanmaraş merkezli depremde mağdur olanlar için "Merhametli Kalpler" adı altında, nakdi yardım kampanyası başlattı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yayın yapan radyonun kampanyasına ekonomik krizle mücadele eden Lübnanlılar yoğun katılım gösterdi. 

Son dakika... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: 'Netanyahu iktidarda kalabilmek için bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor' Son dakika... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: 'Netanyahu iktidarda kalabilmek için... Haberi Görüntüle

LÜBNAN EKONOMİK KRİZLE BOĞUŞUYOR 

Nüfusunun yüzde 80'i yoksulluk sınırında olan ülkede bazı kadınlar para bulamayınca altınlarını bozdurarak yardım kampanyasına destek oldu. 

Takılarını bozdurup Türkiye’deki depremzedelere yollanmak üzere bağışlayan Lübnanlı kadınlar, adlarının açıklanmasını da istemedi.

Radyonun düzenlediği kampanyanın sorumlusu olan Ömer Mansur yaptığı açıklamada kampanya ile ilgili bilgi verdi. 

Kırmızı çizgi: Bir adım geçildiğinde oradan geri dönüş yok! ÖSYM dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Kırmızı çizgi: Bir adım geçildiğinde oradan geri dönüş yok! ÖSYM... Haberi Görüntüle

KAMPANYAYA YOĞUN İLGİ VAR 

Lübnanlıların yardım kampanyasına destek verdiğini belirten Mansur şu sözleri kaydetti: 

Depremin ilk gününden beri insanlar bize ulaşarak, ‘dünyadaki tüm mazlumların yanında yer alan Türkiye'ye nasıl yardım edebiliriz?’ diye soruyor. Lübnan'ın 2019'dan beri yaşadığı ağır ekonomik krize rağmen kampanyaya katılmak isteyenlerden gelen telefonlar iki gündür hiç susmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile bir araya gelecek: Görüşme Külliye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile bir araya gelecek: Görüşme... Haberi Görüntüle

KADINLAR ALTINLARINI BOZDURUP PARA GÖNDERİYOR 

Lübnan'ın farklı kesimlerinden kampanyalarına destek verildiğini belirten Mansur, şöyle devam etti:

Kadınlar bizimle irtibata geçip ellerinde nakit paralarının olmadığını söylüyor. Türkiye'deki kardeşlerine yardım için bazı kadınlar küpe, bilezik ve diğer altınlarını satıp parasını bize gönderdi. Bir taksi şoförü bizimle iletişime geçip bir gün boyunca kazandığı 15 doları gönderdi. Şoför, ‘Türkiye her daim yanımızda oldu. Şimdi de bizim onların yanında olmamız lazım' dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading