Yandex Metrica

Ehliyet ile oy kullanılır mı? Sürücü belgesiyle oy verilir mi? Eski tip ehliyet geçerli mi?

Ehliyet ile oy kullanılır mı? Sürücü belgesiyle oy verilir mi? Eski tip ehliyet geçerli mi?

31 Mart 2024 yerel seçimlerde ülke genelinde milyonlarca seçmen sandık başına gidecek ve oyunu kullanacak. Seçmenler destekledikleri adaya oy vermek için sandığa giderken yanlarında hangi belgeleri getirmeleri gerektiğini merak ediyor. Peki seşmenler "Ehliyet ile oy kullanılır mı? Sürücü belgesiyle oy verilir mi? Eski tip ehliyet geçerli mi?"

Gündem

04.04.2024, 14:19

31 MArt 2024 yerel seçimlerine saatler kaldı. Ülke genelinde demoktasi şöleni yaşanması beklenirken ilk kez oy kullancak olan vatandaşlar da oy verme işlemi sırasında yanlarında getirecekleri belgelerin neler olduğunu merak ediyor. Vatandaşların en merak ettiği konuların başında ise ehliyet ile oy kullanılıp kullanılmayacağı sorusu oluyor. Peki Ehliyet ile oy kullanılır mı? Sürücü belgesiyle oy verilir mi? Eski tip ehliyet ile seçimde oy verilir mi?

Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek'e ne dedi? Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek olayı ne? Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek'e ne dedi? Devlet Bahçeli Mehmet Şimşek... Haberi Görüntüle

EHLİYET İLE OY KULLANILIR MI?

Seçmen bilgi kağıdı olmadan da seçmenler oy kullanabilecek. Vatandaşlar  T.C. kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki herhangi bir belgeyle oy kullanabilecek.

MİT'ten sınır ötesinde operasyon: DEAŞ'ın 2 sözde sorumlusu yakalandı! MİT'ten sınır ötesinde operasyon: DEAŞ'ın 2 sözde sorumlusu yakalandı! Haberi Görüntüle

SÜRÜCÜ BELGESİ İLE YEREL SEÇİNDE OY VERİLİR Mİ?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde oy kullanacak olan vatandaşlar Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan resimli ve resmi nitelikteki kimliğini yanında bulundurması zorunludur.

Merkür retrosu etkileri ne, ne zaman bitecek 2024? Merkür retrosu nedir? Merkür retrosu etkileri ne, ne zaman bitecek 2024? Merkür retrosu... Haberi Görüntüle

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

Seçmenler nerede, hanngi sandıkta oy kullanacağını dakikalar içinde sorgulayıp öğrenebilir.  Yüksek Seçim Kurulunun internet sitesinden, e-Devlet kapısından, YSK'nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulamasından veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi ile seçmenler nerede oy kullanacağını sorgulayabilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Gündem


Loading