Yandex Metrica

Sitede Ara

Dün kargo uçağı bugün yolcu uçağı yere çakıldı: Yolcular tahliye ediliyor

Dün kargo uçağı bugün yolcu uçağı yere çakıldı: Yolcular tahliye ediliyor

Alaska Havayolları uçağında meydana gelen kapı patlaması, dün İstanbul Havalimanı'nda meydana gelen kargo uçağı kazasının ardından bu kez de Corendon Havayolları’nın 9H-TJF tescilli Boeing 737 uçağının Köln - Alanya Gazipaşa inişinde ön tekeri patladı. Tekerin patlamasının ardından uçak ön dikme üzerine indi. Yolcuların uçaktan tahliye edildiği bildirildi.

Gündem

17.05.2024, 15:56

Antalya'da saat 11.00 dolaylarında Corendon Airlines'a ait Köln - Gazipaşa uçuşunu gerçekleştiren uçak ön tekeri patlaması sonucu gövdesi üzerine iniş yaptı. Pistte kalan uçaktaki 184 yolcu 6 mürettebattan oluşan toplam 190 kişinin tahliye ediliği bildirildi.

Evdeki Saat konseri bedava mı, nerede olacak 19 Mayıs? Evdeki Saat konseri bedava mı, nerede olacak 19 Mayıs? Haberi Görüntüle

İKİ GÜNDE İKİ ARIZA

Corendon Havayolları’nın 9H-TJF tescilli Boeing 737 uçağının #XC1031 Köln - Alanya Gazipaşa inişinde ön tekeri patladı. Tekerin patlaması sonrası uçak ön dikme üzerine indi. HavaSosyalMedya'nın aktardığı habere göre, yolcuların uçaktan tahliye edildi, pistte de hasar oluştu.

Bakan Yerlikaya duyurdu! 9 ilde operasyon: Çok sayıda gözaltı var Bakan Yerlikaya duyurdu! 9 ilde operasyon: Çok sayıda gözaltı var Haberi Görüntüle

YOLCU VE MÜRETTEBAT TAHLİYE EDİLDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "09/05/2024 tarihi saat 11.00 dolaylarında Corendon Airlines’e ait Köln - Gazipaşa uçuşunu gerçekleştiren B738 tipindeki uçağın, piste inişini müteakip lastiği patlamış, ön dikmesi hasar almıştır. 

Pistte kalan uçaktaki 184 yolcu 6 mürettebattan oluşan toplam 190 kişinin tahliyesi tamamlanmıştır. Yolcularda herhangi bir yaralanma durumu meydana gelmemiştir. İlk belirlemelere göre ise piste hasar oluşmamıştır. Pist notamlı olup beklenen uçuşlar Antalya’ya divert ettirilecektir. Teknik ekibin incelemesini müteakip uçağın pistten çekilme işlemi yapılacaktır.” denildi.

19 Mayıs İstanbul-Maltepe Edis konseri başlama saati | Edis konseri saat kaçta, ne zaman? 19 Mayıs İstanbul-Maltepe Edis konseri başlama saati | Edis konseri... Haberi Görüntüle

BAKAN URALOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Corendon Europe işletmesindeki Boeing-737-800 tipi uçağın burun iniş takımı kırılmış; bunun sonucunda lastiği patlamış ve ön dikmesi zarar almıştır. Her zaman olduğu gibi olayın ardından ilgili tüm birimlerimiz sahaya inmiş ve teyakkuza geçmiştir. Çok şükür ki, 184 yolcuda ve 6 mürettabatta herhangi bir yaralanma durumu meydana gelmemiştir. Ekiplerimizin yaptıkları ilk değerlendirmelere göre pistimizde hasar oluşmamıştır. Geçici olarak pistimiz uçuşa kapatılacak; uçuşlar Antalya'ya ve diğer yakın havalimanlarımıza divert ettirilecektir. Ekiplerimiz tarafından olayla ilgili araştırma ve inceleme işlemleri başlatılmıştır. Teknik süreç sonunda uçağın pistten çekilmesi işlemi gerçekleştirilecektir. Tüm yolcularımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

5

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading