Yandex Metrica

Dövizle gelen binlerce araç çürümeye terk edildi! İçlerinde lüks araçlar dahi var

Dövizle gelen binlerce araç çürümeye terk edildi! İçlerinde lüks araçlar dahi var

Antalya Otoparkçılar ve Oto Yıkamacılar Derneği Başkanı Mustafa Hakan Topçu, otoparkların araç mezarlığı gibi olduğunu söyleyerek, ''Ülkemize dövizle getirilen binlerce araç çürüyor ve hurdaya dönüyor" dedi.

Gündem

20.02.2024, 12:34

Antalya'da icradan ya da eksik evrak nedeniyle trafikten men edilen binlerce otomobil ve motosiklet, yediemin otoparklarında çürümeye terk edildi.

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih tarihleri ne 2024? MSÜ tercihleri son gün ne zaman? Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih tarihleri ne 2024? MSÜ tercihleri... Haberi Görüntüle

'OTOPARKLAR ARAÇ MEZARLIĞI GİBİ'

Antalya Otoparkçılar ve Oto Yıkamacılar Derneği Başkanı Mustafa Hakan Topçu, "Otoparklar araç mezarlığı gibi. Ülkemize dövizle getirilen binlerce araç çürüyor ve hurdaya dönüyor" dedi. 

Bursa'da sular mı kesik? BUSKİ açıkladı: 19 Nisan Cuma Yıldırım, Nilüfer, Gemlik'te planlı su kesintisi Bursa'da sular mı kesik? BUSKİ açıkladı: 19 Nisan Cuma Yıldırım,... Haberi Görüntüle

'BİR TAKIM EKSİKLİKLER ARAÇLARIN 5 -10 YIL BURADA KALMASINA NEDEN OLUYOR'

Antalya'da 16 yıl önce yediemin otoparkı işletmeye başlayan Antalya Otoparkçılar ve Oto Yıkamacılar Derneği Başkanı Mustafa Hakan Topçu, kendisine ait dört otoparkın 'tıklım tıklım' araç dolduğunu söyledi.

Hacizli veya eksik evraklı araç yoğunluğuna cevap vermek için bir otoparkla başladığı yediemin işletmesine 4 otopark ile devam ettiğini anlatan Topçu, "İcra iflas kanunundaki birtakım eksiklikler burada araçların 5-10 yıl kalmasına neden oluyor.

İzmir'de filmleri aratmayan rehine krizi: Eşini ve çocuklarını alıkoydu! İzmir'de filmleri aratmayan rehine krizi: Eşini ve çocuklarını alıkoydu! Haberi Görüntüle

'KAPORTASI BIRAKILMIŞ 15 YILLIK LÜKS ARAÇLAR DA VAR'

Otopark içinde motoru ve değerli aksamları sökülmüş, sadece şase ve kaportası bırakılmış 15 yıllık lüks araçlar dahi var. Nedeni de haciz koyduran kişinin satış işlemlerini başlatmaması. Aracı terk etmesinin nedeni ise üzerinde diğer alacaklıların haklarının olması. İcraya çıkarıp masraf etse, satışından elde edeceği gelir icra koyduranın alacaklarını karşılamıyor. Bu nedenle aracı icrayla aldırıyor ve burada çürümeye terk ediyor" ifadelerini kullandı.

MİT ve emniyetten kaçamamıştı! PKK'lı Saim Çakmak'ın ilk  ifadesi ortaya çıktı! MİT ve emniyetten kaçamamıştı! PKK'lı Saim Çakmak'ın ilk ifadesi ortaya... Haberi Görüntüle

'ARACIN PARÇALARINI SÖKÜP 155'E İHBAR EDİYORLAR'

Araçlarının icra nedeniyle yakalama hacizli olduğunu bilen kişilerin araçların motor ve iç konsol gibi değerli parçalarını söktürdüklerini kaydeden Topçu şunları söyledi:

"Sanayilerde bu işleri yapan insanlar var. Kimileri araçlarının hacizlik olduğunu öğrenince kendileri motorunu, konsolonu, lastik ve jantlarının yanı sıra koltuklarına kadar söküyor. Bunları bir depoda muhafaza ediyorlar. Aracın kasasını da bir araziye bırakıp 155'i arayarak ihbar ediyorlar. Polis aracı şase numarasından kontrol ettiğinde yakalamalı hacizli olduğunu tespit edip otoparka çektiriyor. Aracını bu şekilde parçalayan kişi, kasasını ilerde açılan ihalede tekrar ucuza alarak söktüğü parçaları yerine takıyor. Buna genellikle lüks segment araçlarda daha çok rastlanıyor" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading