Yandex Metrica

Sitede Ara

Dışişleri'nden İsveç'teki provokatif eyleme tepki: Üçlü Ahitname taahhüdünün açık ihlalidir

Dışişleri'nden İsveç'teki provokatif eyleme tepki: Üçlü Ahitname taahhüdünün açık ihlalidir

Son dakika haberleri... Dışişleri Bakanlığı, "İsveç'te PKK terör örgütü iltisaklı gruplarca ülkemiz karşıtı propaganda eylemi gerçekleştirilmesine müsaade edilmesini en güçlü şekilde kınıyoruz. Bu eylem İsveç’in de imzacı olduğu Üçlü Ahitname taahhüdünün açık ihlalidir" açıklamasını yaptı.

Gündem

23.01.2024, 20:20

Danimarka’daki Stram Kurs (Sıkı Yön Partisi) Partisinin Lideri aşırı sağcı Rasmus Paludan, İsveç polisinden aldığı iznin ardından skandal eylemini gerçekleştirdi ve Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yaktı. Skandal olaya göz yuman İsveç polisi, aşırı sağcı İslam düşmanı Rasmus Paludan'ın provokasyonu sırasında yoğun güvenlik önlemi aldı. Skandal eylemin ardından bu defa şehir merkezinde PKK terör örgütü iltisaklı gruplarca Türkiye karşıtı propaganda eylemi gerçekleştirildi. Skandal eylemlerin ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki geldi.

Bakanlık, İsveç’in başkenti Stokholm’de bugün Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan saldırıya izin verilmesinin hemen ardından bu defa şehir merkezinde PKK terör örgütü iltisaklı gruplarca Türkiye karşıtı propaganda eylemi gerçekleştirilmesine müsaade edilmesini en güçlü şekilde kınadı.

Saat verildi! MGM'den ve İstanbul Valiliğinden peş peşe sıcaklık uyarısı: Yanacağız! Saat verildi! MGM'den ve İstanbul Valiliğinden peş peşe sıcaklık uyarısı:... Haberi Görüntüle

''ÜÇLÜ AHİTNAME TAAHHÜDÜNÜN AÇIK İHLALİDİR''

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Bu eylem, terör örgütlerinin propagandasının engellenmesine dair, İsveç’in de imzacı olduğu, Üçlü Ahitname taahhüdünün açık ihlalidir"

Birol Aydemir İYİ Parti'den ayrıldı mı, neden istifa etti? Birol Aydemir kimdir? Birol Aydemir İYİ Parti'den ayrıldı mı, neden istifa etti? Birol... Haberi Görüntüle

''SOMUT VE ETKİLİ ADIMLAR ATILMASINI BEKLİYORUZ''

Üçlü Ahitname’deki taahhütlere bağlı olunduğunu söylemek ile bu taahhütleri yerine getirmenin iki ayrı husus olduğunun vurgulandığı açıklamada, "İsveç’ten, Üçlü Ahitname’deki taahhütleri uyarınca özellikle terörizmle mücadele alanında söylemin ötesinde, somut ve etkili adımlar atmasını beklediğimizi bir kez daha vurguluyoruz" ifadelerine yer verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading