Yandex Metrica

Sitede Ara

Depremde canla başla yaraları sardılar! İşte asrın felaketinde en etkin çalışan devlet kurumları

Depremde canla başla yaraları sardılar! İşte asrın felaketinde en etkin çalışan devlet kurumları

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili doğrudan etkileyen depremlerde devlet kurumları, ilk dakikalardan itibaren afet bölgesinde yoğun faaliyet gösterdi. AFAD koordinesinde çalışan kurumlar, afetin yarattığı yıkımı düzeltmeye çalışırken vatandaşlardan tam not aldı.

Gündem

23.01.2024, 20:27

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili doğrudan etkileyen depremlerin oluşturduğu tahribat Türkiye'nin kalbinde ağır bir yara açtı. Bu süreçte devlet ve STK'lar adeta tek bir vücut gibi çalışarak depremin yaşandığı ilk dakikalardan itibaren hem arama kurtarma hem de yardımlar noktasında seferber oldu. 

Peki, bu süreçte en hızlı aksiyon alan ve vatandaşlardan tam not alan kurumlar hangileri oldu?

Gereği yapıldı! Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a küfür eden şahıs tutuklandı Gereği yapıldı! Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a küfür eden şahıs... Haberi Görüntüle

TOKİ BİNALARINDA TEK BİR ÇATLAK BİLE YOK

Kahramanmaraş merkezli iki depremde 10 ilde binlere kişi hayatını kaybetti, on binlerce kişi ise yaralandı. Binlerce konutun yıkıldığı şehirlerde arama kurtarma çalışmaları devam ederken; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde TOKİ tarafından yapılan evlerin ise sapasağlam olduğu ortaya çıktı.

Depremin merkezi Kahramanmaraş'ın merkez Onikişubat ilçesi Saçaklızade Mahallesi'nde 2010 yılında TOKİ tarafından tamamlanan 350 konutta da hiçbir zarar olmadığı öğrenildi. Bölgede yaşayan vatandaşlar depremi hissedip büyük korku yaşadıklarını belirti9rken, binalarında bir çatlak bile oluşmadığını kaydetti.

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf Müslüman mı, kimdir? İskoçya Başbakanı istifa mı etti, neden? İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf Müslüman mı, kimdir? İskoçya Başbakanı istifa... Haberi Görüntüle

SİSMİK İZOLATÖRLÜ ŞEHİR HASTANELERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hayalim dediği" 20'si hizmete açılan, 14'ünün de yapımı süren "Şehir Hastaneleri" arasında, deprem bölgesindeki Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi de bulunuyor.

Sismik deprem izolatörlü olarak 9 büyüklüğünde depremlere dahi dayanıklı inşa edilen 3 şehir hastanesinde de çizik bile yok.

Afet, pandemi gibi zorlu sağlık şartlarına göre tasarlanan ve en şiddetli deprem sırasında bile ameliyatların aksamadan yapılabildiği "Sağlık Üsleri", enkazdan sağ kurtarılan vatandaşların yaşama tutunmaları için en iyi hizmeti veriyor.

553 bin metrekare kapalı alanına sahip ve en ileri teknolojiyle donatılmış olan, Türkiye'nin en büyük sağlık komplekslerinden Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi asrın felaketinde bölgenin "Sağlık üssü" oldu. Bu hastane deprem boyunca tam kapasite çalıştı.

Dünyanın da sayılı hastaneleri arasında yer alan hastane, Milli Savunma Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının helikopterleri ve kara ambulansları ile Adana'ya nakledilen binlerce deprem mağdurunun tedavileri, hızla yapılıyor.

Bakan Güler rotayı belirledi: Hedefimizde Gara ve Kandil var Bakan Güler rotayı belirledi: Hedefimizde Gara ve Kandil var Haberi Görüntüle

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI DEPREMİN İLK DAKİKALARINDAN İTİBAREN SAHADA

Depremin hemen ardından harekete geçen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ekipleri 4 bine yakın personel ve 2 bin 500’den fazla iş makinesi ile sahaya indi. Havaalanı, yollar tamir edildi, havayolu ile 205 bin, trenle 34 bin 406  depremzede taşındı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 9 gün boyunca hava, deniz ve demir yolları vasıtasıyla deprem bölgelerinden alınarak başka illere taşınan kişi sayısını paylaştı.

Bu kapsamda TCDD Taşımacılık AŞ, dün itibarıyla 214 yolcu vagonuyla 44, DMU (dizel) setlerle 118, YHT setiyle 24 olmak üzere toplam 186 sefer düzenledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu koordinesinde yürütülen Evrensel Hizmet Projeleri için kurulan römork baz istasyonları ivedilikle deprem bölgesine gönderilirken, mobil baz istasyonlarının sayısı 400'ü aştı.

23 Nisan bankalar açık mı 2024? 23 Nisan'da bankalarda işlem yapılır mı? 23 Nisan bankalar açık mı 2024? 23 Nisan'da bankalarda işlem... Haberi Görüntüle

DEVLET SU İŞLERİ 

Depremin yaşandığı andan itibaren deprem sahalarına giden ve kanalizasyon, su tahliye ve altyapı tesislerinin dışında barajları da kontrol eden Devlet Su İşleri, depremde çalışan en iyi kurumlardan biri oldu. 

Türkiye ile Irak arasında 26 anlaşma imzalandı! Ayrıntılar belli oldu Türkiye ile Irak arasında 26 anlaşma imzalandı! Ayrıntılar belli oldu Haberi Görüntüle

İGA (İSTANBUL GRAND AİRPORT)

İGA, depremin ilk gününden bu yana en hızlı koordine olan ve deprem bölgesindeki yaraları saran kurumlardan biri oldu. İstanbul Havalimanı'nı lojistik üssü haline getiren İGA, on binlerce personel ve tonlarca insani yardım malzemesinin deprem bölgelerine naklini sağladı. İGA, ayrıca depremde hasar gören Hatay Havalimanı'nı da onardı ve bölgede ulaşımın devamlılığını sağladı. 

İGA, tüm bunların dışında bölgeye yüzlerce personel gönderdi.

Kamuda tasarruf dönemi başladı: Makam aracı yerine artık otobüs var! Kamuda tasarruf dönemi başladı: Makam aracı yerine artık otobüs var! Haberi Görüntüle

TÜRK HAVA YOLLARI

Bir dünya markası olan Türk Hava Yolları asrın felaketinde en iyi çalışan kurumlardan biri oldu. Hem ülke içi hem de ülke dışındaki yardım personelinin depreme ulaşmasına yardımcı olan THY, kargo uçaklarıyla on binlerce tonluk yardım malzemesini afet alanına taşıdı. 

THY, ayrıca yardım faaliyetlerinde en önde yer alan kurumlardan biri oldu. THY, çadır, kıyafet, gıda, konteyner dışında Türkiye Tek Yürek kampanyasına 2 milyar TL bağışladı. Öte yandan depremden etkilenen kişilere istihdam sözü verdi.

AFAD

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading