Yandex Metrica

Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan son dakika uyarısı! 130 atom bombası gücündeydi

Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan son dakika uyarısı! 130 atom bombası gücündeydi

Türkiye, sabah saatlerinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7'lik depremin ardından deprem uzmanlarının açıklamalarını yakından takip ederken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan korkutan bir yorum geldi. Ercan, meydana gelen depremin 130 atom bombası gücünde olduğunu söyledi. Daha sonra sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Ercan, "Olağanüstü bir durum yaşanıyor. Tüm yeryüzünde böyle bir deprem işleyişi görülmedi. Tüm yer yukarıdaki kırıklar gıcırdıyor." ifadesini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 20:24

Türkiye, güne Elazığ'da meydana gelen ve 10 ili şiddettli bir şekilde etkileyen deprem haberiyle uyandı. Depremin ardından devlet kurumları seferber olurken vatandaşlar arama kurtarma çalışmalarına katıldı. 

Deprem uzmanları ise, meydana gelen depremin ardından birtakım açıklamalarda bulundu. O açıklamalardan biri de Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan geldi.

Ercan, söz konusu depremin 130 atom bombası gücünde olduğunu ifade etti.

THY'den evcil hayvanı olanları sevindirecek hizmet: İstanbul Havalimanı'nda Pet Lounge kurulacak THY'den evcil hayvanı olanları sevindirecek hizmet: İstanbul Havalimanı'nda Pet Lounge... Haberi Görüntüle

OLABİLECEK EN BÜYÜK DEPREM

Ahmet Ercan, şu şekilde konuştu:

"Deprem olan yer dört ana kırığın kavşağı. Ölü Deniz Kırığı, Doğu Anadolu Kırığı, Arap Kalkanı ile Kıbrıs Yayı. Osmaniye Üçgeninde olabilecek en büyük deprem.

Baykar'a 'jet yakıtı satmışlar' iftirası atan İBB provokatörün CHP bağlantısı ifşa oldu! Baykar'a 'jet yakıtı satmışlar' iftirası atan İBB provokatörün CHP bağlantısı... Haberi Görüntüle

FELAKET BÜYÜK

M7,4 Richter büyüklüğünde, 11 Yıkım Gücünde (Mercalli Cannani) oldu. Felaket büyük.

Deprem bölgesinden şu an büyük gereksinim battaniye. Herkes ivedi olarak araçlarını kurtulan ile yaralıların sığınması için açsın. Isıtıcıları çalıştırın. Akaryakıt istasyonları araçlara ısınma için ücretsiz akaryakıt verin.

Sağ kalanlar, yıkıntı altına girmesin büyük artçı demler olacaktır. Kendileri sıkışabilirler. Kurtarma takımlarına yol versinler.

Depremin yıkım gücü 11'dir. 5 km çok sığda olması yıkımı, ayrıca yıkım uzaklığını arttırdı."

Salih Müslim'in teröristan hayali kursağında kaldı! Türkiye Erbil başta olmak üzere... Salih Müslim'in teröristan hayali kursağında kaldı! Türkiye Erbil başta olmak... Haberi Görüntüle

OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM YAŞANIYOR

Daha sonra sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Ercan, şu ifadeleri kullandı:

"M7,7'lik depremden sonra olan M7,6lık deprem irkitilmiş bir depremdir(induced earthquakes). Olağanüstü bir durum yaşanıyor. Tüm yeryüzünde böyle bir deprem işleyişi görülmedi. Tüm yer yukarıdaki kırıklar gıcırdıyor."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading