Yandex Metrica

Sitede Ara

Deprem izolatörü yüzde yüz güvenli mi? Deprem izolatörü olan bina yıkılmaz mı? Deprem izolatörü maliyeti ne kadar?

Deprem izolatörü yüzde yüz güvenli mi? Deprem izolatörü olan bina yıkılmaz mı? Deprem izolatörü maliyeti ne kadar?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından haftanın en çok merak edilen konularından biri deprem izolatörü oldu. Peki, deprem izolatörü yüzde yüz güvenli mi? Deprem izolatörü olan bina yıkılmaz mı? 

Gündem

23.01.2024, 20:26

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından uzmanlar deprem izolatörü hususuna çok daha fazla önem vermeye başladı. Vatandaşlar da deprem izolatörü olarak bilinen sismik izolatör hakkında detaylı araştırmalar yapıyor. Peki, sismik izolatörler depremde yıkılmaları engeller mi? Deprem izolatörü yüzde yüz güvenli mi?

Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'e tepki üstüne tepki yağdı: Soykırımın ortağını İstanbullular istemedi! Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'e tepki üstüne tepki yağdı: Soykırımın ortağını İstanbullular... Haberi Görüntüle

DEPREM İZOLATÖRÜ YÜZDE 100 GÜVENLİ Mİ? 

Japonya'da yoğun olarak kullanılan deprem izolatörleri başarısını kanıtladı. 8 üzerindeki depremlere bile dayanabilen bu sistem yüzde yüz garanti sunmasa da özellikle 7 üzerindeki depremlerde yüzde 100'e yakın bir koruma sağlıyor. 

Deprem izolatörü, Türkiye'de bazı binalarda ve kamu kurumlarında da kullanılıyor.

Türkiye'nin çocuk nüfusunda dikkat çeken düşüş! TÜİK'ten 2080 için çarpıcı tahmin! Türkiye'nin çocuk nüfusunda dikkat çeken düşüş! TÜİK'ten 2080 için çarpıcı... Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE DEPREM GEÇİREN BİNADA NELER YAPILMALI?

Uzmanlar, daha önce deprem geçiren binaların mutlaka kontrollerinin sağlanması gerektiği noktasında uyarılarını sıralıyor. Bu kontrollerin maliyeti de il ve ilçeye göre daire başı 500 TL civarında tutuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading