Yandex Metrica

Deprem felaketinde 128. saaatte enkaz altından kurtarılmıştı! 'Mucize Bebek' 54 gün sonra annesiyle kavuştu

Deprem felaketinde 128. saaatte enkaz altından kurtarılmıştı!  'Mucize Bebek' 54 gün sonra annesiyle kavuştu

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde 128. saatte enkaz altından kurtarılan 'Mucize Bebek' depremin 54. gününde annesine kavuştu. 3,5 aylık Vetin Begdaş Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından 54 gün sonra Adana’da annesine teslim edildi. Bebeğin babası ve iki erkek kardeşinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Gündem

23.01.2024, 20:39

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde enkaz altında bulunan 2 aylık kız bebek 128 saaat sonra mucizevi bir şekilde kurtarılmıştı.

Ateş Kuşları dizisi final mi yapacak? ATV Ateş Kuşları dizisi bitecek mi, ne zaman? Ateş Kuşları dizisi final mi yapacak? ATV Ateş Kuşları dizisi... Haberi Görüntüle

BAKANLIK GELEN İHBARLARI DEĞERLENDİRDİ

Hemşirelerin Gizem adını verdiği bebek, helikopterle Adana Şehir Hastanesi'ne getirildi. Bebek daha sonra Cumhurbaşkanlığının uçağıyla Ankara'ya götürüldü. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı refakatçisiz çocukların bulunması çalışmaları kapsamında gelen ihbarları değerlendirdi.

Irak ve Suriye'nin kuzeyine operasyon! Çok sayıda terörist imha edildi Irak ve Suriye'nin kuzeyine operasyon! Çok sayıda terörist imha edildi Haberi Görüntüle

BAKANLIK ANNE VE BEBEĞİ KAVUŞTURDU

Yapılan incelemeler sonrasında aileyle iletişime geçen Bakanlık, aileden ve bebekten alınan DNA örneğinde uyuşma sağlandığını tespit etti. Bu doğrultuda Gizem bebeğin ailesiyle kavuşması için hızlıca harekete geçen Bakanlık, bebeği Ankara'dan özel uçakla Adana'ya götürdü.

Adana'da Gizem bebeği Bakan Derya Yanık karşıladı. Bakan Yanık, Gizem bebeği Adana Şehir Hastanesi'nde tedavisi devam eden anne Yasemin Begdaş'a teslim etti.

Tokat'ta peş peşe ürküten deprem! Üç ilçede okullar tatil edildi Tokat'ta peş peşe ürküten deprem! Üç ilçede okullar tatil edildi Haberi Görüntüle

GİZEM ARTIK BİİZM DE BEBEĞİMİZ

Anne ve bebeğinin 54 gün sonra kavuşmasını sağladıklarını ifade eden Bakan Yanık, şunları aktardı:

Arama kurtarma ekipleri tarafından enkazdan 128 saat sonra çıkarılan Gizem bebek gerçekten bir mucize. Hayatta kalması ve hiçbir sağlık problemi yaşamaması hepimizi çok etkiledi. Adana Şehir Hastanemizde ilk tetkikler yapıldıktan sonra biz Gizem'i Ankara'da Bakanlığımızın kuruluşuna aldık.

Annesinin de bir taraftan tedavisi devam ediyor. Genel sağlık durumunda bir problem yok. İyileştikten sonra Gizem'i artık annesinin emanetine bırakacağız. Ama Gizem artık bizim de bebeğimiz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak desteğimiz her zaman Gizem'in yanında olacak.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading