Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyasi çıkar uğruna bize iftira attılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyasi çıkar uğruna bize iftira attılar

İstanbul’da “Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı”nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Modern dönem firavunlarını görmek isteyen hiç uzağa gitmesin, son 203 gündür 35 bin Filistinliyi acımasızca katledenlere baksın. Netanyahu kendisinden önceki caniler gibi adını 'Gazze Kasabı' olarak tarihe utançla yazdırmıştır." dedi. ''Siyasi çıkar uğruna bize iftira attılar'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık. Türkiye düşmanlarının yönelndirmesi ile birileri ülkemizin Filistin direnişine verdiği desteği gölgelemeye çalıştılar. 'İsrail'e jet yakıt satışı yapıldı' iftirası dahi atıldı. Türkiye'nin dik duruşundan rahatsızlar. Kürecik'teki radar merkezinin hiçbir ülkeyle irtibatı yoktur.  Gündeme gelmek uğruna h,ç kimsenin Türkiye'nin Filistin davasındaki örnek duruşuna gölge düşürmeye hakkı yoktur.'' ifadelerini kullandı.  

Gündem

03.05.2024, 06:12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da “Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı”nda katılımcılara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Modern dönem firavunlarını görmek isteyen hiç uzağa gitmesin, son 203 gündür 35 bin Filistinliyi acımasızca katledenlere baksın. Netanyahu kendisinden önceki caniler gibi adını 'Gazze Kasabı' olarak tarihe utançla yazdırmıştır." dedi.

''Siyasi çıkar uğruna bize iftira attılar'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık. Türkiye düşmanlarının yönelndirmesi ile birileri ülkemizin Filistin direnişine verdiği desteği gölgelemeye çalıştılar. 'İsrail'e jet yakıt satışı yapıldı' iftirası dahi atıldı. Türkiye'nin dik duruşundan rahatsızlar. Kürecik'teki radar merkezinin hiçbir ülkeyle irtibatı yoktur.  Gündeme gelmek uğruna h,ç kimsenin Türkiye'nin Filistin davasındaki örnek duruşuna gölge düşürmeye hakkı yoktur.'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Filistin'e sahip çıkan tüm parlamenterlere teşekkür ediyorum. Bu platform 34 ülkeden 157 üye ile 9 yıl önce başlayan bir girişimdi. Bugün 2 bin üyeye ulaştı. Bu platform, Filistin davasının küresel ölçekte sesi ve nefesi oldu.

1 Mayıs'ta İzmir'de otobüsler bedava mı? Bugün İzmir'de otobüs, metro bedava mı? 2024 İşçi Bayramı'nda ESHOT indirimli mi? 1 Mayıs'ta İzmir'de otobüsler bedava mı? Bugün İzmir'de otobüs, metro... Haberi Görüntüle

''GAZZE KASABI NETANYAHU''

Filistin adım adım işgal ediliyor. Haçlı seferleriyle yakılıp yıkılan Kudüs'ü tekrar ayağa kaldıran ecdadın torunları olarak Filistin'de yaşananları takip ediyoruz. İşgalci İsrail tarafından Kudüs'ün kadim kimliği adım adım yok ediliyor. Türkiye olarak Kudüs'e sahip çıkmayı bir görev biliyoruz. Günümüzün Hitleri, Nazileri Gazze'de 15 bin çocuğu öldürenlerdir. Netanyahu, adını tarihe "Gazze Kasabı" olarak utançla yazdırmıştır. Modern dönem firavunlarını görmek isteyen hiç uzağa gitmesin, son 203 gündür 35 bin Filistinliyi acımasızca katledenlere baksın.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TRT'ye 60. yıl tebriği: 'Sektör için bir okul niteliği taşıyor' Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TRT'ye 60. yıl tebriği: 'Sektör için bir okul... Haberi Görüntüle

"ERDOĞAN'IN KALBİNE ZİNCİR VURAMAZSINIZ"

İsrail yönetimi bizi susturabileceğini zannediyor. Buradan onlara şu hakikati tekrar hatırlatmak istiyorum. Ne yapsanız nafile Tayyip Erdoğan'ın kalbine zincir vuramazsınız. Sizin tehditlerinize ve baskılarınıza asla boyun eğmeyiz. Biz şartlara göre, esen rüzgara göre tavrını belirleyen tatlı su siyasetçilerinden değiliz. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık.

Kılıçdaroğlu hakkında neden hapis istendi? Kılıçdaroğlu hapis cezası mı aldı? Kılıçdaroğlu hakkında neden hapis istendi? Kılıçdaroğlu hapis cezası mı aldı? Haberi Görüntüle

''HAÇLI ZİHNİYETİ YENİDEN HORTLATILMAYA ÇALIŞILIYOR''

Kandan ve gözyaşından beslenen haçlı zihniyetinin yeniden hortlatılmaya çalışıldığını görüyoruz. Kalbimizden Kudüs sevgisini söküp atamazlar. Mescid-i Aksa sadece kalbimizde değil, Peygamberlerin emanetidir. Haçlı heveslileri ile Siyonist yayılmacıların arasında sıkışan Kudüs'ü yeniden Darüsselam haline getirmeye çalışıyoruz. Kudüs'ü savunmak insanlığı, farklı inançlara saygıyı savunmaktır. İşgale karşı duran Filsitin halkını milletim adına selamlıyorum.

Şırnak'tan acı haber: Askeri araç devrildi! 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralı... Şırnak'tan acı haber: Askeri araç devrildi! 2 asker şehit oldu,... Haberi Görüntüle

''SOYKIRIMA SESSİZ KALMAYIZ''

Biz konjektüre, esen rüzgara göre duruşunu ve tavrını belirleyen tatlı su siyasetçilerinden değiliz. Bu kutlu yola ömrümüzü adadık. Soykırıma sessiz kalmayız. Hamas'a, Filistinli direnişçilere terör örgütü yaftası vuramayız. Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin için çabamızı sürdüreceğiz. Biz, işgalcilere karşı vatanlarını savunan Hamaslı kardeşlerimizi Filistin'in Kuvayımilliyesi olarak görmeye devam edeceğiz.

Valilik duyurdu! Kısıtlamalar kısmi olarak kaldırıldı: İşte ulaşıma açılan yerler... Valilik duyurdu! Kısıtlamalar kısmi olarak kaldırıldı: İşte ulaşıma açılan yerler... Haberi Görüntüle

''İSRAİL GAZZELİ SABİLERİ KATLEDİYOR''

İsrail, Gazzeli sabileri katlediyor. Bebekleri katledenlerin insanlıkla bağı kalmamış demektir. Duam şu; 'Ya Rabb, Kahhar ismi şerifinle tecelli ederek başta Netanyahu olmak üzere bu siyonistleri kahru perişan eyle. Çocuğunun doğum gününü Gazzeli sabileri öldürerek kutlayan bir zihniyetin insanlıkla, en temel insani değerlerle bağı kalmamış demektir.

Son dakika: MİT'ten Hakurk'ta terör operasyonu! 15 terörist imha edildi Son dakika: MİT'ten Hakurk'ta terör operasyonu! 15 terörist imha edildi Haberi Görüntüle

''İSRAİL İLE TİCARET BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM İLİŞKİLERİMİZİ KESTİK''

İsrail ile ticaret başta olmak üzere tüm ilişkilerimiz kestik, kesiyoruz. Birileri dönse de biz yolumuzdan dönmeyiz, dönmeyeceğiz. Çünkü biz Allah'a ve hesap gününe inanıyoruz. Gazze'ye yardımlarda ilk sırada Türkiye yer alıyor. 7 Ekim'den bu yana 13 uçak ve 9 gemiyle gönderdiğimiz insani yardımların toplamı 50 bin tona yaklaştı. Refah'ta günlük 10 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı da yapıyoruz. İsrail'e ihracat kısıtlaması uygulayan tek ülke yine Türkiye. Ticari açıdan 54 ürün grubunda İsrail'e ihracat kısıtlaması uygulayan tek ülke yine Türkiye'dir.

MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: PKK'lı Saim Çakmak yakalandı MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: PKK'lı Saim Çakmak yakalandı Haberi Görüntüle

''İSRAİL'E JET YAKITI SATIŞI YAPILDI İFTİRASI ATILDI''

Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık. Türkiye düşmanlarının yönelndirmesi ile birileri ülkemizin Filistin direnişine verdiği desteği gölgelemeye çalıştılar. 'İsrail'e jet yakıt satışı yapıldı' iftirası dahi atıldı. Türkiye'nin dik duruşundan rahatsızlar. Kürecik'teki radar merkezinin ülkemizin ve ittifakımızın güvenliği dışında hiçbir devletle herhangi bir ilişkisi, bağı, irtibatı yoktur ve olamaz. Gündeme gelmek uğruna hiç kimsenin Türkiye'nin Filistin davasındaki örnek duruşuna gölge düşürmeye hakkı yoktur.

Yıldırım düşmesi sonucu yaralanan askerden kahreden haber Yıldırım düşmesi sonucu yaralanan askerden kahreden haber Haberi Görüntüle

''ABD SORUNU DAHA DA BÜYÜTÜYOR''

İspanya'nın Filistin'in tanınması ile ilgili duruşunu takdir ediyoruz. Filistin devletini tanımaya hazırlanan diğer ülkelere de baskılar başladı. Diğer ülkeleri de baskılar karşısında kararlı bir tutuma davet ediyoruz. Amerikan yönetimi, İsrail'e verdiği koşulsuz asskeri ve diplomatik destekle çzime katkı sunmuyor, sorunun daha da büyümesine sebep oluyor. ABD sorunu daha da büyütüyor. Batı'da Gazze'deki soykırıma tepki göterenler linç ediliyor. 2 milyarlık İslam Dünyası da Gazze için yeterli olamadı. BMGK Gazze'deki katliamı önleyemedi. Gazze'dekli dram gündemden düşmemeli. Netanyahu hukuk önünde hesap vermeli.

Batı'nın demokrasi, özgürlük, hukuk, ifade, düşünce, basın hürriyeti gibi değerleri işin ucu İsrail'e dokununca unutuldu, hemen rafa kaldırıldı. Gazze'de 35 bin insan acımasızca katledilmişken, Amerikan Senatosunun İsrail'e 25 milyar dolarlık askeri yardım paketi onaylaması bunun en net göstergesidir.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading