Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşlara çağrı! 'Kentsel dönüşümleri engellemeyin'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vatandaşlara çağrı! 'Kentsel dönüşümleri engellemeyin'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da AFAD Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada vatandaşlara kentsel dönüşüm planı için çağrıda bulundu. Erdoğan yaptığı konuşmada, 'İstanbul için eylem planlarını devreye soktuk, vatandaşlarımızdan kentsel dönüşüm planlarına uymalarını rica ediyorum.' ifadelerine yer verdi. Diğer yandan kentsel dönüşüm projelerine engel olarak binlerce kişinin ölümüne sebep olanlar da bir bir ortaya çıktı.

Gündem

23.01.2024, 20:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da AFAD Koordinasyon Merkezi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm projelerine engel olunmamasını isteyen Erdoğan, 'Kentsel dönüşüm planlarını engelleyen herkesi milletimizle paylaşacağız. ' dedi. Bu açıklama sonrası kentsel dönüşüm projelerini mahkeme yoluyla engelleyenlerin kim oldukları ortaya çıktı. 

İYİ Parti'de bir ayrılık daha: Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder görevinden istifa etti İYİ Parti'de bir ayrılık daha: Ankara İl Başkanı Akif Sarper... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI 

Erdoğan yaptığı açıklamada kentsel dönüşüm projelerinin deprem gibi afetlere karşı çok önemli olduğunu belirterek halka çağrıda bulundu. Erdoğan açıklamasında şu sözlere yer verdi: 

İstanbul'da deprem acil eylem planını valiliğimiz aracılığıyla devreye soktuk. Öncelikle okullarımız denetlendi, 93 okul tahliye edildi. Depreme ve diğer afetlere karşı bize engel çıkaran hususları bertaraf etmekte kararlıyız. Kentsel dönüşüm planlarımızı benim vatandaşım engellemesin. Eğer kentsel dönüşüm noktasında plan yapıyorsak vatandaşlarımız da bize yardımcı olsun. Kentsel dönüşüm planlarını engelleyen herkesi milletimizle paylaşacağız. 

İletişim Başkanlığı duyurdu:  Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus ile görüştü! İletişim Başkanlığı duyurdu: Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus ile görüştü! Haberi Görüntüle

CHP VE YANDAŞLARININ KENTSEL DÖNÜŞÜM YALANI 

Diğer yandan kentsel dönüşümü halkı örgütleyerek engelleyenlerin arkasında yine ana muhalefet partisi CHP ve yandaşları çıktı. 

Depremde en çok hasar gören şehirlerden biri olan Hatay'da yapılması planlanan kentsel dönüşüm projelerinin CHP'li belediye başkanı Lütfü Savaş olduğu ortaya çıktı. 

Beylikdüzü-Avcılar D-100 karayolunda feci kaza: Çok sayıda ekip olay yerinde Beylikdüzü-Avcılar D-100 karayolunda feci kaza: Çok sayıda ekip olay yerinde Haberi Görüntüle

HATAY'DA BİNLERCE KİŞİNİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLDU

Savaş 4 sene önce yaptığı mitingle halkı galeyana getirmiş ve kentsel dönüşüm projelerinin iptal edilmesine sebep olmuştu. O süreçte açıklama yapan Savaş şöyle konuşmuştu: 

Gecenin bu saatine kadar bizleri soğuk havaya rağmen bekleyen değerli Emek Mahallesi sakinlerine teşekkür ederim. Emek Mahallemize dayatılan kentsel dönüşüm projesindeki haksızlıkları ortadan kaldıracağız. Dönüşümde rantın değil halkın yanında olacağız.

Patiswiss CEO'su Elif Aslı kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Patiswiss CEO'su Elif Aslı kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Haberi Görüntüle

BARIŞ ATAY MAHKEME YOLUYLA KENTSEL DÖNÜŞÜME ENGEL OLDU 

Kentsel dönüşümü engelleyenlerden bir diğeri ise TİP Milletvekili Barış Atay oldu. 2013 yılında Mersin'in Akdeniz ilçesi ve Hatay'ın İskenderun ilçesindeki riskli mahallelerin belirlenmesi için çalışma yapılmasını engelleyen Atay, muhalif kesimi örgütleyerek projeye engel oldu. 

Mahkeme, 2017 yılında Bakanlığın, 2022 yılında ise Cumhurbaşkanlığı’nın ‘Riskli mahalle’ kararını iptal etti. TİP'li Barış Atay’ın başını çektiği muhaliflerin karşı çıktığı kentsel dönüşüm gerçekleşemedi.

23 Nisan Üsküdar Zeynep Bastık konseri saat kaçta başlayacak? Zeynep Bastık konseri nerede, ne zaman yapılacak? 23 Nisan Üsküdar Zeynep Bastık konseri saat kaçta başlayacak? Zeynep... Haberi Görüntüle

CHP'Lİ MECLİS ÜYESİ: KENTSEL DÖNÜŞÜM BENİ İRRİTE EDİYOR 

Diğer yandan Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğu ve eski binaların yenilerinin yapılması gerçeğini kabul etmeyen bir başka isim CHP'li İBB ve Kadıköy Meclis Üyesi Hatice Ülkü Özer oldu. 

İBB'nin ocak ayındaki deprem başlıklı toplantısında konuşan Özer, "Konuşulan tüm konuşmalarda ‘kentsel dönüşüm' ifadesini duyuyorum ve bu beni çok irite ediyor" dediği ortaya çıktı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading