Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrikalı gençlerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrikalı gençlerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrikalı gençlerle Millet Kütüphanesi'nde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un "Zulmü Alkışlayamam" şiirini okuyan Çadlı öğrenciyi tebrik etti.

Gündem

22.02.2024, 07:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Türkiye - Afrika Ortaklık Zirvesi vesilesiyle Afrikalı gençlerle Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabı (Twitter) üzerinden buluşmayla ilgili bir mesaj yayımlayarak, "Ülkelerine döndüklerinde Türkiye'nin fahri temsilcileri olacak bu gençlerimizin samimiyetinden büyük bir bahtiyarlık duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Bor zararlı mı, tüketirsek ne olur? Bor nedir? Bor zararlı mı, tüketirsek ne olur? Bor nedir? Haberi Görüntüle

ÇADLI ÖĞRENCİ, MEHMET AKİF ERSOY'UN ŞİİRİNİ OKUDU

Buluşmada, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisans öğrencisi olan Çadlı Ömer Yahya, Mehmet Akif Ersoy'un "Zulmü Alkışlayamam" şiirini okudu.

İYİ Parti'de bir ayrılık daha: Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder görevinden istifa etti İYİ Parti'de bir ayrılık daha: Ankara İl Başkanı Akif Sarper... Haberi Görüntüle

"MAŞALLAH BENDEN İYİ OKUYORSUN"

Çadlı Ömer'i alkışlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maşallah benden iyi okuyorsun bu şiiri, ben bu şiirle birincilik almıştım" dedi.

Tolga Daşkıran tutuklandı mı, neden? Tolga Daşkıran hapse mi girecek? Tolga Daşkıran tutuklandı mı, neden? Tolga Daşkıran hapse mi girecek? Haberi Görüntüle

"MERHAMETİN SESİ VE VİCDANLARIN SESİ OLMAK İSTİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyadan yaptığı ikinci paylaşımında kitabını okuyan Togolu bir genç ile "Daha Adil Bir Dünya"nın nasıl mümkün olacağını konuştu.

Adının Faruk olduğunu belirten Togolu öğrenci, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kaleme alınan "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabı hakkında konuşmak istediğini söyleyen öğrenci, kitabı keyifle okuduğunu dile getirdi.

Togolu öğrenci Faruk, şu soruyu yöneltti:

"Biz Afrikalı olarak bunun ne kadar önemli olduğunu biliyor, anlıyoruz. Bu anlatılanların başka bir yerde yazılmamış olması bizim için gerçekten ne kadar faydalı bir kitap olduğunu da özellikle ifade etmek istiyorum. Kitabınızın 88'inci sayfasındaki gibi merhametini yitirmiş bir dönemde bizler merhametin temsilcisi ve vicdanların sesi olmak istiyoruz. Fakat uluslararası sistemin çalışma sistemini bildiğimizden bunun ne kadar zor, hatta tehlikeli olduğunu biliyoruz. O yüzden size sormak istiyorum, böyle bir sistemde başarılı olabilmek için ne yapmamız gerekiyor. Sizin bir dünya lideri olarak bu konu hakkındaki tavsiyeleriniz nedir? Sizin gibi başarılı bir devlet adamı, bir cumhurbaşkanı nasıl olunur? Türkiye'de eğitimimizi tamamlayıp ülkemize döndükten sonra ne yapmamızı öneriyorsunuz?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan da soru üzerine, "Gerçekten küresel bir soru yönelttiniz. Bu küresel soruda da üzerinde durmamız gereken en önemli konu, sizler ülkelerinize döndüğünüzde isterim ki oralarda herhalde siyasete soyunursunuz." cevabını verdi.

İstegelsin satıldı mı? İstegelsin'i kim aldı? ŞOK İste Gelsin'i ne kadara aldı? İstegelsin satıldı mı? İstegelsin'i kim aldı? ŞOK İste Gelsin'i ne... Haberi Görüntüle

TUNUSLU GENÇ KIZIN TÜRKİYE'YE UZANAN HİKAYESİ

Erdoğan'ın buluşmaya ilişkin yaptığı üçüncü paylaşımında Tunuslu bir kızın Türkiye'ye uzanan hikayesi yer aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading