Yandex Metrica

Cübbeli Ahmet Hoca'dan dikkat çeken NASA yorumu! Kritik bilgiyi paylaştı

Cübbeli Ahmet Hoca'dan dikkat çeken NASA yorumu! Kritik bilgiyi paylaştı

NASA, farklı dinler ve mezhepler hakkında çalışma yapan 24 ilahiyatçıyı işe alacağını duyurdu. Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de 'Yunus Suresi'nde 'Bakın göklerde, yerlerde neler var' der. Nasıl bakılabilir? Tabii ki aletlerle, cihazlarla...' diyerek NASA'ya destek verdi.

Gündem

23.01.2024, 18:33

NASA, diğer gezegenlerde uzaylı yaşamı bulunduğunda, insanların nasıl tepki vereceğini ve keşfin tanrılar ve yaratılış hakkındaki fikirleri nasıl etkileyebileceğini değerlendirmek için din insanlarından yardım istedi. NASA bu kapsamda, farklı dinler ve mezhepler hakkında çalışma yapan 24 ilahiyatçıyı işe alacağını duyurdu.

2024 öğretmen ataması hangi yılın KPSS puanı ile yapılacak? KPSS 2023 puanı geçerli mi? 2024 öğretmen ataması hangi yılın KPSS puanı ile yapılacak? KPSS... Haberi Görüntüle

'AYETLERDE GEÇİYOR'

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, NASA’nın çalışmalarına destek verdi. ''Uzay ilimleri ile ilgili araştırma yapmak İslam’da makbul sayılan, hatta bir ayette emredilen bir konudur" diyen Cübbeli Ahmet Hoca şu ifadeleri kullandı; "Nitekim Yunus Suresi’nde 'Söyle insanlara, bakın göklerde, yerlerde neler var' der. Şimdi yerlerde neler olduğu, birçok ayette geçiyor. 'Yer yüzünü gezin, dolaşın, bakın, tefekkür edin, düşünün’ ayetleri var. Bu tamam, yerle ilgili çok ayet var. Ama gökle ilgili Yunus Suresi 101’inci ayette özellikle, göklerde ne var bakın, der. Nasıl bakılabilir? Tabii ki aletlerle, cihazlarla… Ayeti kelimelerin nâzır olduğu dönemlerde bu aletlerin hiçbirinin bulunmadığı bilinmektedir. Çünkü Kuran-ı Kerim kıyamete kadar bâki olduğundan ve kıyamete kadar gelecek Müslümanlara yön verdiğinden, tabii ki bu zamanlarda bu araştırmalar başlamıştır.

Türkiye Gazze'ye yardımlarına devam ediyor: İnsani yardım ulaştıracak 9. gemi Mersin'den uğurlanacak Türkiye Gazze'ye yardımlarına devam ediyor: İnsani yardım ulaştıracak 9. gemi... Haberi Görüntüle

'OSMANLI DA BUNA ÇOK KIYMET VERDİ'

"Evvelce teleskoplar, mikroskoplar vasıtasıyla yüzlerce sene evvel araştırmalar yapılmış, gezegenler takip edilmiştir. Osmanlı da buna çok kıymet verdi. Dolasıyla bunlar hep ayeti kelimeye dayanmaktadır.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading