Yandex Metrica

CHP'li Tunç Soyer'den skandal sözlere Nutuk'tan savunma: Bunlar benim sözlerim değil

CHP'li Tunç Soyer'den skandal sözlere Nutuk'tan savunma: Bunlar benim sözlerim değil

Skandal açıklamalarına devam eden CHP'li Tunç Soyer, Nutuk’tan ilham aldığını söyleyerek kendini savunmaya çalıştı. İzmir'in işgaliyle ilgili konuşmasında Osmanlı'yı suçlayan ve skandal bir konuşma yapan CHP'li Tunç Soyer bu sefer de suçu Nutuk’a atması dikkat çekti.

Gündem

24.02.2024, 07:18

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kendisini savundu. Konuşmasının kendi sözleri olmadığını söyleyen Soyer, "Ben Nutuk'tan ilham aldım" dedi.

Konuyla ilgili HaberTürk canlı yayınında açıklamada bulunan Soyer, "Aslında bunlar benim sözlerim değil, ben Nutuk'tan ilham aldım" dedi.

Bakan Bayraktar resmen duyurdu: Yaz, kış saati uygulaması geri mi geliyor? Bakan Bayraktar resmen duyurdu: Yaz, kış saati uygulaması geri mi... Haberi Görüntüle

“ELBETTE HESABIMIZ OLACAK”

Yunanistan'ın adını anmamasını "Emperyalistler diyerek bahsettim" sözleriyle açıklayan Soyer, kendisine yönelik eleştiriler için, “"Eleştirilere hiçbir şey demem. Ben ve benim gibi düşünen arkadaşlarımın Osmanlı ile bir meselesi yok. Osmanlı bizim atalarımız. Ama Kurtuluş Savaşı döneminde yani 1.. Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında bu ülkeyi emperyalist güçlere teslim edenlerle hiç mi hesabımız olmaz? Elbette hesabımız olacak" ifadesini kullandı.

Soyer'in açıklaması şöyle:

"Bunlar benim sözlerim değil, ben Nutuk'tan ilham aldım. Nutuk'tan 5. Sayfadan kısa bir bölümü okudum.

Mustafa Kemal Atatürk büyük direnişi ve kurtuluş savaşını imzalarken, Osmanlı Sevr'i imzalmış ve işgale rıza göstermişti.

The Platform 2 nerede çıkacak, hangi platformda? The Platform 2 ne zaman çıkıyor? The Platform 2 nerede çıkacak, hangi platformda? The Platform 2... Haberi Görüntüle

"YUNANİSTAN'DAN BAHSETMEDİM ÇÜNKÜ..."

Direnişi başlatan Atatürk ve kahraman atalarımızdı. Biz kurtuluş gününde bunu yad etmek mecburiyetindeydik. 3-4 dakikalık konuşmada sadece Yunanistan'dan bahsetmek olmaz. Büyük emperyalist güçleri vardı. Kısacası bu hafızayı tazelemek bu yüzden önemli. O zaman hurafelere ve gerçek dışı inançlara sarılırsınız.

Benim ve arkadaşlarımın Osmanlı ile bir meselesi yok. Osmanlı bizim atalarımız. Bizim onlarla hiçbir meselemiz olamaz. 1. Dünya Savaşı öncesi ve sonrasında ülkeyi emperyalist güçlere teslim edenlerle elbette hesabımız olacak."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading