Yandex Metrica

Sitede Ara

Bakan Bayraktar resmen duyurdu: Yaz, kış saati uygulaması geri mi geliyor?

Bakan Bayraktar resmen duyurdu: Yaz, kış saati uygulaması geri mi geliyor?

6 yıldır yaz saatini kullanan Türkiye'de bu uygulama sonra mı eriyor? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar birçok insanın merak ettiği konuya açıklık getirdi. Peki yaz, kış saati uygulaması geri mi geliyor?

Gündem

24.04.2024, 18:23

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaz saatine ilişkin yaptığı açıklamada, mevcut olan yaz saati uygulamasının değiştirilmesi ve yaz kış saati dönüşümüne geri geçilmesi konusunda bir çalışma olmadığını ifade etti.

2024 ÖSYM KPSS AİS BAŞVURU EKRANI! KPSS lisans başvuru nereden yapılır, ücreti ne kadar? 2024 ÖSYM KPSS AİS BAŞVURU EKRANI! KPSS lisans başvuru nereden... Haberi Görüntüle

"KARANLIKTA KALINAN SÜRE AZALDI"

Açıklamalarına devam eden Enerji Bakanı Bayraktar, karanlıkta kalınan süresinin eski saatlere göre 64 saat daha azaldığı bildirdi.

Yaz saati uygulamasına ilişkin bir milletvekilinin sorusuna yanıt veren Bakan Bayraktar, "İTÜ tarafından yapılan analizler sonucunda; ülkemizde uygulanmakta olan saat diliminin GMT+3'de sürekli bulunmasının, nüfusun büyük bölümünün gün ışığından daha uzun süre faydalanmasına ve enerji verimliliğine kayda değer katkı sağladığı tespit edilmiş olup, bu çerçevede tüm yıl boyunca yaz saati uygulaması ile her mesai aralığı için karanlıkta kalınan sürenin eski saat uygulamasına göre 64 saat azaldığı ortaya konulmuştur" dedi.

Volkan Demirel Hatayspor'dan istifa mı edecek? Volkan Demirel ne demişti? Volkan Demirel Hatayspor'dan istifa mı edecek? Volkan Demirel ne demişti? Haberi Görüntüle

"SAATLER DEĞİŞMEYECEK"

Sözlerine devam eden Bakan Bayraktar, açıklamasının devamında vatandaşların aydınlıktan ve aydınlık sürelerden daha fazla fayda sağlamasının yanı sıra enerjiden de büyük oranda tasarruf elde edildiğini berlirterek, "“Yanı sıra aynı analizlerde saat değişimlerinin getirdiği kaygı, stres, depresyon gibi olumsuzlukların daha az yaşandığı ortaya konulmuş ve bu sonuçlar doğrultusunda sabit saat uygulamasına geçilmiştir." dedi.

Ayrıca Bakan Bayraktar, ""Yaz saati uygulamasıyla, akşam mesai ve okul çıkışlarına denk gelen karanlık zaman diliminin azaltıldığı, kış mevsimi etkisi ile gün içi aydınlık süreleri de düşünüldüğünde vatandaşlarımızın aydınlıktan daha çok fayda sağlayacağı ve havanın kararma saatlerinde önceki yıllara göre daha büyük tasarruf oranının elde edildiği görülmüştür” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading