Yandex Metrica

Sitede Ara

Belediyeden eşi benzeri görülmemiş bir uygulama: Aşı yoksa ruhsat yok

Belediyeden eşi benzeri görülmemiş bir uygulama: Aşı yoksa ruhsat yok

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde belediye, iş yeri açma ve yenileme ruhsatı alabilmek için aşı zorunluluğu getirildi. Bu kişilerin, Sağlık Bakanlığı’ndan oluşturulan zorunlu aşı takvimine uymuş olmaları şartı uygulanacak. Aşı takvime uymayan kişilere ise ruhsat verilmeyecek.

Gündem

23.01.2024, 18:37

Karamürsel Belediyesi Meclisi'nde alınan karar sonucunda, 2022 yılı itibarıyla iş yeri açma ruhsatı ve ruhsat yenileme işlemi yapacak olan vatandaşlarda koronavirüs aşısı yapılmış olma şartı aranacak. Bu şarta uymayan vatandaşlara ruhsat verilmeyecek.

DEM’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden Sezai Karakoç hazımsızlığı! Sessiz sedasız isim değiştirdiler DEM’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden Sezai Karakoç hazımsızlığı! Sessiz sedasız isim... Haberi Görüntüle

"MASKE, MESAFE OLAYINDA DA ÇOK DİKKATLİ OLMAMIZ LAZIM"

Ferit Doğan Urcan, "Önümüzdeki günlerde daha fazla bulaş olacağını tahmin ediyorum ve gittikçe de hastalanan kişi sayısı artıyor. Ölü sayısı, gün geçtikçe artıyor maalesef. Bu anlamda sadece aşı kartı alıp da iş yeri açma değil; iş yerine girecek insanların da hatta içeride çalışanların da bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor. Maske, mesafe olayında da çok dikkatli olmamız lazım" dedi.

Bakan Yerlikaya'dan terörle mücadele açıklaması: Operasyonlar yaz kış devam edecek Bakan Yerlikaya'dan terörle mücadele açıklaması: Operasyonlar yaz kış devam edecek Haberi Görüntüle

"SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ"

Telefon dükkanı sahibi Şuayip Şahin de alınan karara destek olarak, "Koronavirüs tekrar yayıldığı için bu uygulamayı çok yerinde buluyorum. Koronavirüs iyice yayıldı ve her yer berbat durumda. Bence doğru bir karar, sonuna kadar destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Meclis tarafından alınana bu tedbir kararına uyulması gerektiğini vurgulayan esnaf Murat Korkmaz ise "Toplum içine karışacağız. Dolayısıyla aşı olmadan ruhsat almamamız gerekiyordu. Bence mantıklı, topluma karışacaksak bu tür tedbirlere dikkat etmemiz gerekiyordu" diye konuştu.

Tarih açıklandı: Baby Reindeer 2. sezon ne zaman? Baby Reindeer yeni sezon çıkacak mı, bitti mi? Tarih açıklandı: Baby Reindeer 2. sezon ne zaman? Baby Reindeer... Haberi Görüntüle

"ESNAF ARASINDA BULAŞ RİSKİ YÜKSEK"

Esnaf arasında da bulaş riskinin yüksek olduğunu kaydeden Salih Korkmaz ise, "Karara katılıyorum, aşı olmadan ruhsat verilmesin. Sonuçta esnafız, bulaş riskimiz yüksek. O yüzden belediyenin aldığı bu kararı destekliyorum" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading