Yandex Metrica

Sitede Ara

Bakanlar yangın bölgesinde açıklama yaptı

Bakanlar yangın bölgesinde açıklama yaptı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Manavgat'ta açıklama yaptı.

Gündem

23.01.2024, 17:46

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Manavgat'ta açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Teröre BOZDOĞAN darbesi! 82 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi Teröre BOZDOĞAN darbesi! 82 mağara, sığınak ve barınma alanı imha... Haberi Görüntüle

"KRİTİK NOKTALARDA ALEVLERİ DURDURDUK"

Manavgat ve Gündoğmuş yangınları 218 saat sonra kontrol altına alındı. 5 ilçede 59 mahallemiz 10 süren yangınlardan etkilendi. Antalya'daki yangınlar İbradı ilçesi hariç söndürüldü. Kritik noktalarda alevleri durdurduk. Kazakistan'dan 2 helikopter 16 kişilik ekibiyle yola çıktı.

Dünyanın birçok yerinde uzun süredir devam eden yangınlar var. Tüm ülkelere geçmiş olsun diyoruz."

Cehennem filmi oyuncuları kim, nerede çekildi? Cehennem filmi konusu ne, neyi anlatıyor? Cehennem filmi oyuncuları kim, nerede çekildi? Cehennem filmi konusu ne,... Haberi Görüntüle

"146 ADET KONTEYNERİN KURULUMU TAMAMLANDI"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamaları ise şu şekilde:

"Manavgat ve Gündoğmuş'taki yangınlar tamamen söndürüldü. En kısa sürede Muğla'daki yangını da söndüreceğiz. Antalya'daki yangınlardan 59 mahallemiz etkilendi. 45 mahallemizdeki vatandaşlarımıza psikososyal destek veriyoruz. 146 adet konteynerin kurulumu tamamlandı. 3-4 içinde Antalya'daki bu ihtiyacın tamamı karşılanacak. Günde 17 bin vatandaşımıza yemek yardımı yapılıyor. Bin kişilik ekiple hasar tespit çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 503 binanın yıkımı tamamlanmış durumda. 6 bin 340 bölüm incelendi, 2 bin 164 ağır hasarlı birim tespit edildi. 2 mahalle dışında elektrik verilmeyen yer kalmadı. 

Üsküdar- Samandıra metro arızası düzeldi mi, son durum ne? Üsküdar- Samandıra metro arızası düzeldi mi, son durum ne? Haberi Görüntüle

"BİR YIL İÇİNDE YANAN ALANLARI AĞAÇLANDIRACAĞIZ"

En geç bir ay içinde vatandaşlarımızın evlerinin temellerini atacağız. İnşallah önümüzdeki yaz gelmeden konutlarımızı bitiriyor olacağız. 400 aşkın ahırımız hasar gördü. 2-3 ay içinde yaylalardaki vatandaşlarımız ağırlarına gelebilecek. Bir yıl içinde yanan tüm alanları ağaçlandıracağız."

Bakan Karaismaailoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

"Devletimiz çok güçlüdür, vatandaşlarımızın da devlete güveni tamdır. İnşallah diğer bölgelerdeki yangınları bitirmek için gücümüzü artık o taraflara aktaracağız. Bir taraftan yangınla mücadele ederken bir taraftan yangının söndürüldüğü bölgelerde afetin izlerini ortadan kaldırmak için bakanlarımızla olağanüstü bir hızla bu mağduriyetleri bir bir ortadan kaldırıyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading