Yandex Metrica

Bakan Çavuşoğlu'ndan 10 büyükelçi açıklaması: Bavullarını toplayanlar oldu

Bakan Çavuşoğlu'ndan 10 büyükelçi açıklaması: Bavullarını toplayanlar oldu

Katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalar yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 büyükelçi açıklamasının ardından büyükelçilerin sınır dışı edilmeleri için çalışmalar başlattıklarını ve elçiler arasından bavullarını toplayanlar olduğunu söyledi.

Gündem

23.01.2024, 18:12

Katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalatr yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 büyükelçi açıklamasının ardından elçiler arasından bavullarını toplayanlar olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Seçimlerin ilk kazananı sandıktır' Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Seçimlerin ilk kazananı sandıktır' Haberi Görüntüle

'HADLERİNİ BİLDİRİN DEDİM'

Büyükelçilerin, Türkiye'den Gezi olaylarının finansörü ve organizatörü Osman Kavala'yı serbest bırakmasını isteyen bildiriyi eleştiren Bakan Çavuşoğlu, "Bu açıklama kabul edilemezdi, yargıya taimat içeriyordu, arkadaşlarıma 'hadlerini bildirin dedim" ifadelerini kullandı.

Söz konusu büyükelçilerin sınır dışı edilmeleri için çalışmalar başlatmış olduklarını söyleyen Çavuşoğlu, "Pazartesi kabinede sınır dışı çalışmalarını arz edecektik ki büyükelçiler geri adım attılar." dedi.

Birol Aydemir İYİ Parti'den ayrıldı mı, neden istifa etti? Birol Aydemir kimdir? Birol Aydemir İYİ Parti'den ayrıldı mı, neden istifa etti? Birol... Haberi Görüntüle

'BÜYÜKELÇİLER BİRBİRLERİNE SUÇU ATMAYA BAŞLADI'

Daha sonra büyükelçilerin birbirlerine suçu atmaya başladıklarını hatta aralarından yardımcılarını suçlayanlar olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, "Genç diplomatların başlattığı bu hadsiz açıklamayı yaptılar. O zaman nasıl geri dönebiliriz arayışına girdiler. İlk olarak ABD biliyorsunuz açıklama yaptı. Biz Kore'den döndükten sonra bu gelişmeler oldu ve büyükelçiler net bir şekilde geri adım atmak durumunda kaldılar." 

Bakan Çavuşoğlu, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "Bu işin G-20 ile alakası yok. Bu açıklamayı genç diplomatlar yaptı. Bazılarının ülkesinden onay aldığını biliyoruz. Özellikle ABD elçisinin ülkesinden onay aldığını biliyoruz. Açıklamanın ardında Biden var haberi de doğru değil bizim elimizdeki bilgilere göre.

Cihat Yaycı, İran-İsrail tiyatrosunu anlattı: PKK/YPG ile buluşup Türkiye'ye sınır komşusu olacaklar Cihat Yaycı, İran-İsrail tiyatrosunu anlattı: PKK/YPG ile buluşup Türkiye'ye sınır... Haberi Görüntüle

'OSMAN KAVALA KİM? SOROS'UN ADAMI'

Kavala hakkında birçok suçlama var, değişik davalar var. Hakkındaki başka suçlamalardan dolayı yargılanıyor şu an, bu nedenle tutukluluğu devam ediyor. Avrupa Konseyi bakanlar komitesi de burada yanlış yapıyor. AİHM'nin kararlarının uygulanması ile ilgili neden sadece bir davayı ön plana çıkarıyorsunuz? Neden diğer ülkelere yönelik kararlarda bunu yapmıyorsunuz? Diğer ülkelerin de uygulamadığı AİHM kararları var. Mesela Yunanistan 14 yıldır mahkum edildiği kararı uygulamıyor. Batı Trakya'daki dernekler Türk ismiyle dernek kuramıyor. Ama bize yönelik bu tavrını Avrupa, Yunanistan'a yapmıyor. Bildiriye imza atan ülkeler arasında kim var? Fransa var. Neden mahkum edilmişler? Hapishanelerde gözaltı merkezlerinde işkence. 2011 yılında AİHM, Fransa'yı mahkum ediyor, 10 yıldır Fransa bu kararı uygulamıyor. Başka kim var bildiride? Almanya. Almanya da bir başka davada mahkum ama uygulamıyor. Şimdi bu ülkeler bize ders vermeye çalışıyor mu? Çalışıyor. Peki onlar uyguluyor mu? Uygulamıyor. Mesela Norveç. Neden mahkum edilmişler, çocuklara ilişkin sosyal haklar. AİHM bu konuda Norveç'i de mahkum ediyor ve 2019'dan beri Norveç bu kararı uygulamıyor. Bu örnekleri daha da artırabilirim. Osman Kavala'nın önemi ne? Soros'un adamı. Görevi Gezi olayları sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı devirmek, hükümeti devirmek. Hangi demokratik ülke bunu kabul edebilir? Hangi demokratik ülkelerde bu suç değil? Neden bir işi cımbızla seçip öne çıkarıyorsunuz? Sorunun cevabı burada. Bu süreçte de gördüler ki artık kimse ne Türkiye'ye parmak sağlayabilir ne de iç işlerine karışabilir. Ülkenin onurunu gururunu kimseye çiğnetmeyiz. Bunu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde gösterdik. Ancak bu burada kalmaz, gerekli adımları tedbirleri alacağız. Onu da ilerde açıklarız."

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından bazı satır başları:

Arka Sokaklar Mesut komiser yaşıyor mu? Mesut diziye geri mi döndü? Arka Sokaklar Mesut komiser yaşıyor mu? Mesut diziye geri mi... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN-BIDEN GÖRÜŞMESİ

"Görüşme teklifi ABD tarafından geldi. Ya G20'de ya da Glasgow'da COP26'da görüşmek istiyoruz dediler. Muhtemelen Glasgow'da olacak. Önce konuşma sıraları vs belli olacak. Arkadaşlarımız bu konuda tarih ve saat açısından çalışmalarını sürdürüyor.

Biz zaten Blinken ile sürekli olarak görüşüyoruz. Biz diplomasiden yanayız, kendisi ile muhtemelen G20'de de Glasgow'da da görüşeceğiz."

23 Nisan Hangi gemi hangi limanda ziyaret edilebilir? Gemiler saat kaça kadar vatandaşlara açık olacak? 23 Nisan Hangi gemi hangi limanda ziyaret edilebilir? Gemiler saat... Haberi Görüntüle

BÜYÜKELÇİ KRİZİNDEKİ 10 ÜLKE LİDERLERİ İLE GÖRÜŞÜLECEK Mİ?

Büyükelçi krizindeki 10 ülkenin liderleri ile görüşülüp görüşülmeyeceği sorusuna cevap veren Bakan Çavuşoğlu, "Takdir sayın Cumhurbaşkanımızın. Bize iletilir biz de cumhurbaşkanımıza iletiriz. 2 gün kaldı yavaş yavaş netleşir." dedi.

Anzak torunları Çanakkale'de! Geleneksel şafak ayini yapıldı Anzak torunları Çanakkale'de! Geleneksel şafak ayini yapıldı Haberi Görüntüle

ABD'DE 11 KONGRE ÜYESİNİN MEKTUBU

"Bu konuda farklı lobilerin devrede olduğunu görüyoruz. 11 kongre üyesi var. Kongreden onay önemli. Biz S400'ü neden aldık? ABD kongreyi bahane edip Patriot'ları bize satmadı, biz de başka kaynaklara yöneldik. Şimdi kongreden böyle bir mektup gelebilir ama sayı olarak çok fazla da değil, burada önemli olan ABD yönetiminin tutumu."

Teleferik faciasında ihmaller zinciri! Soruşturma dosyasına giren yeni görüntüler ortaya çıktı Teleferik faciasında ihmaller zinciri! Soruşturma dosyasına giren yeni görüntüler ortaya... Haberi Görüntüle

F-35 KRİZİ MESELESİ

"S-400 konusunda görüşümüzü netleştirdik. F-35 uçaklarında ise programın ortaklarından olmamıza rağmen haksızca çıkarıldık. Bu uçaklar Türkiye'ye verilmiyor. Ya Türkiye'nin F-35 programına geri gönderilmesi lazım veya ödediğimiz paranın verilmesi veya başka ürünlerle telafi edilmesi lazım. ABD satmak istemezse diğer seçenekler devreye girer. Türkiye hiçbir zaman çaresiz kalmamıştır. Şu an ihtiyacının yüzde 75'ini üretiyor. Bir ihtiyaç olduğunda başka ülkelere yönelebilir. Alternatiflerimiz var. Biz yolumuza devam ediyoruz."

Mehmet Ali Yılmaz nasıl öldü, evinde mi? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? Mehmet Ali Yılmaz nasıl öldü, evinde mi? Mehmet Ali Yılmaz... Haberi Görüntüle

DOĞU AKDENİZ VE SONDAJ ÇALIŞMALARI

Yunanistan Dışişleri Bakanının çocuk gibi ağldığını belirten Bakan Çavuşoğlu, bunların hep aşağılık kompleksinden kaynaklandığını ifade etti.

Şu an 3 sondaj gemisinin Karadeniz'de odaklandığını vurgulayan Çavışoğlu, "Filomuzu da ihtiyaca göre geliştireceğiz. Laf olsun diye değil, derdimiz gövde gösterisi de değil. Kıta sahanlığımızı koruyoruz. Bu sınırlarda ne varsa arkadaşlarımız da çalışmalarını sürdürüyor." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading