Yandex Metrica

Cihat Yaycı, İran-İsrail tiyatrosunu anlattı: PKK/YPG ile buluşup Türkiye'ye sınır komşusu olacaklar

Cihat Yaycı, İran-İsrail tiyatrosunu anlattı: PKK/YPG ile buluşup Türkiye'ye sınır komşusu olacaklar

Mavi Vatan doktrininin yazarı, Mavi Vatan haritasının çizeri ve 2019'daki Libya Antlaşmasının mimarı emekli Tümamiral Cihat Yaycı, İsrail ile İran arasındaki 'savaş tiyatrosu'nu çarpıcı ifadelerle anlattı. 

Gündem

02.05.2024, 12:10

Mavi Vatan doktrininin kurucu babası müstafî Tümamiral Cihat Yaycı, İran'ın yazılmış bir senaryo dahilinde Büyük İsrail'e alan açtığını ve son dönemde yaşananların bir tiyatrodan ibaret olduğunu söyledi. 

İran'ın İsrail'e gerçek anlamda saldırmadığını vurgulayan Yaycı, soykırımcı siyonistlerin Gazze sonrası Lübnan ve Suriye'ye saldıracağını, bu yolda İsrail'in ihtiyacı olan bahanelerin İran tarafından cömertçe sunulmakta olduğunu kaydetti. 

KRT TV yayınındaki değerlendirmesinde Cihat Yaycı, Türkiye'ye "Dikkatli olalım" çağrısında bulunurken şunları söyledi:

İçişleri Bakanı Yerlikaya paylaştı: Banka hesaplarındaki hareketlilik göze çarptı: 110 kişiye 500 Milyon TL'lik vurgun! İçişleri Bakanı Yerlikaya paylaştı: Banka hesaplarındaki hareketlilik göze çarptı: 110... Haberi Görüntüle

İSRAİL ORDUSU SURİYE'DE PKK/YPG İLE BULUŞACAK

İran aslında İsrail'e saldırmıyor. İran yazılan senaryonun iyi bir aktörü durumunda. Peki bundan sonra ne olacak? Olacak şey şudur...

İsrail genişleyecek. Lübnan ve Suriye'ye girecek ve diyecek ki, "İran destekli gruplar var Lübnan ve Suriye'de... Onları temizlemem lazım."

Gazze'deki soykırım bu sözde saldırı ile arka plana itilecek. İran'ın saldırılarıyla birlikte Gazze'deki soykırım gündemden düştü. 

İsrail, Suriye'de terörist gördüğü grupları temizlemek için kimlerle işbirliği yapacak? PKK/YPG ile... Suriye güneyinden giren İsrail (PKK/YPG işgalindeki bölgeye doğru) bir koridor oluşturacak. 

Amerikan güçleri Dırbesiye'de devriye atıyor.

Bu esnada Amerika'nın bölgedeki enstrümanı olan PKK/YPG de aşağı doğru inmeye başlayacak. İsrail'in oluşturduğu koridorla PKK/YPG'nin oluşturduğu koridor birleşecek. İşte o zaman İsrail, Türkiye'ye fiilen komşu olacak. 

Bu arada PKK/YPG'nin etki alanı genişleyecek. Özellikle Suriye'de petrol bölgelerinin bulunduğu alanı içine alan bir teröristan kurulması an meselesidir. 

Taciz ateşi cezasız kalmadı! Çok sayıda terörist yok edildi Taciz ateşi cezasız kalmadı! Çok sayıda terörist yok edildi Haberi Görüntüle

IRAK'TA HAVA SAVUNMA SİSTEMİYLE PKK'YI KORUYACAKLAR 

Aynı zamanda Irak'ta da karışıklıklar olacak. Irak'ta da "İran destekli gruplara karşı harekât geliştireceğiz" diyecek Amerika Birleşik Devletleri ve onu da Peşmerge gibi örgütlerle yapacak. 

Oraya da hava savunma sistemleri kurulacak ve bununla birlikte PKK/YPG'ye de koruma sağlayacaklar. Türkiye yine köşeye sıkıştırılmaya çalışılacak. Asıl mesele, dikkat edilmesi gereken konu budur. 

ABD'nin Suriye'deki kuvvetlerini yöneten Matthew McFarlane, PKK/YPG elebaşı Ferhad Abdi Şahin ve Irak KYB'si lideri Bafel Talabani

Humeyni sürgünde hükümeti Fransa'da kurdu. 1979'da Tahran'a Air France uçağıyla indi. İlk açıklamasında Batılı ülkeleri ve İsrail'i yok edeceğini söyledi. Aslında Batı, İran'da sözde Batı karşıtı bir hükümetin varlığını istiyordu. 

Rıza Şah Pehlevî, Batılı ülkelerin en büyük müttefikiydi; niye yıkıldı? Burada şunu görmek lazım; eğer İran diye bir devlet olmasaydı İsrail böylesine silahlanabilir miydi? İran olmasaydı bölgede Amerikan varlığı bu kadar artabilir miydi? 

4 Mayıs bugün hangi maçlar var? Süper Lig'de 4 Mayıs'ta Galatasaray'ın, Fenerbahçe'nin maçı var mı? 4 Mayıs bugün hangi maçlar var? Süper Lig'de 4 Mayıs'ta... Haberi Görüntüle

İRAN, ABD, RUSYA... HEPSİ KARDEŞ KARDEŞ GEÇİNİYOR

Suriye'de İran var, Amerika var, İsrail var, Rusya var. Bunların hiç birbirlerine saldırdıklarını gördünüz mü? Bir Amerikan askerini bir Rus askerinin vurduğunu ya da ateş ettiğini gördünüz mü? Nasıl da kardeş kardeş geçiniyorlar. 

Aynı şey Irak'ta da var. Irak'ın parçalanması ve Ortadoğu'nun yeniden şekillendirilmesi sürecini başlatan olay nedir? İran-Irak Savaşı'dır.

İran-Irak Savaşı'nda İran silahları kimden almıştır? Hatırlayın Yarbay Oliver North olayını (İran-Kontra Skandalı). İran, silahları Amerika'dan ve İsrail'den almıştır. 

ABD'li Yarbay Oliver North, İran'a silah satıp elde ettiği parayı Nikaragua'daki sol hükümete darbe yapmak için kullanmıştı.

Bizim bunları görmemiz lazım; bu bir 'cambaza bak' savaşıdır. Türkiye çok dikkatli olmalıdır.

Önümüzdeki dönemde DEAŞ bahanesiyle Suriye'nin İdlib kentine Rusya'nın da yol vermesiyle bir saldırı planlayabilirler. İdlib'de İran destekli güçler de vardır. Böyle bir durumda en az 1,5 milyon sığınmacı Türkiye'ye akar. 

Son dakika... Valilik duyurdu! İstanbullulara sel uyarısı: Bu geceye dikkat Son dakika... Valilik duyurdu! İstanbullulara sel uyarısı: Bu geceye dikkat Haberi Görüntüle

DAVULLA ZURNAYLA FÜZE ATEŞLİYORLAR 

İsrail'e saldırırken davulla zurnayla İHA kaldırıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Resmen tiyatro oynanıyor. 7 Ekim'de hem Netanyahu'nun hem de Joe Biden'ın açıklaması vardı. "Ortadoğu bir daha hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak" dediler. 

Türkiye geç de olsa 54 ürün için ambargo uygulama kararı aldı. Türkiye'nin İsrail'e ambargo kararı soykırımı durdurmaya yeter mi? Yetmez.

Soykırımı durduracak asıl silah Arap dünyasında vardır. Petrol akışını kesmeye karar verirlerse bu iş 2 günde çözülür. Türkiye onlara bu teklifi götürmüştür. Fakat bunu net bir şekilde dünya kamuoyuna da anlatmalıdır. Açık çağrı yapılmalıdır: "Petrol ve doğalgaz akışını durdurun" diyerek...

O zaman dünya açık bir şekilde bu teklife kimlerin uymadığını görecektir. Suudi Arabistan, Bahreyn, Umman, Katar ve Fas, Türkiye'nin bu teklifini reddetti. 

 

Habere Tepki Ver

7

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Loading