Yandex Metrica

Bakan Akar'dan terörle mücadele açıklaması! Sınır ötesi operasyon olacak mı?

Bakan Akar'dan terörle mücadele açıklaması! Sınır ötesi operasyon olacak mı?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına ilişkin önemli mesajlar paylaştı. Akar, "Terörist neredeyse hedefimiz orası. Teröristlerin peşinde olmaya devam edeceğiz" ifadesinde bulundu.

Gündem

23.01.2024, 18:12

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Ateş Serbest-2021" faaliyetinin Seçkin Gözlemci Günü'nde konuştu.

Eylem Tok'un suç ortağı tahliye oldu acılı baba isyan etti: Niye aldınız neden bıraktınız Eylem Tok'un suç ortağı tahliye oldu acılı baba isyan etti:... Haberi Görüntüle

PKK İLE YPG ARASINDA FARK YOK

Terör örgütü PKK ile YPG arasında fark olmadığını, "PKK eşittir YPG" diyen Akar, şunları söyledi:

"Bunun herkes tarafından bilinmesi, bilmeyenlerin öğrenmesi lazım. Bunun görülmesi gerekir. Mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek. Yeni savunma konsepti olarak ortaya koyduğumuz husus, terörü ve teröristleri kaynağında etkisiz hale getirmektir. Onun için diyoruz ki terörist neredeyse hedefimiz orası. Teröristlerin peşinde olmaya devam edeceğiz. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Teröristler korkudan iki gece aynı yerde yatamıyor. İnşallah asil milletimizi terör belasından kurtaracağız. 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar Irak'ın kuzeyinde 18 bin 641 terörist etkisiz hale getirildi. Suriye'nin kuzeyiyle birlikte etkisiz hale getirilen terörist sayısı toplam 32 bin 800 oldu."

DEM Parti'den yeni provokasyon: İstiklal Marşı'ndan da rahatsız oldular! DEM Parti'den yeni provokasyon: İstiklal Marşı'ndan da rahatsız oldular! Haberi Görüntüle

SINIR ÖTESİ OPERASYONU OLACAK MI?

Tek hedeflerinin teröristler olduğunu vurgulayan Akar, "Suriye'nin kuzeyinde bir terör koridoru kurulması hayali yaşayanlar vardı. Bu terör koridoru, kurmaya çalışan teröristlerin başlarına yıkıldı. Bu terör koridorunu kurdurmadık, kurdurmayacağız. Bunun için ölürsek şehit, kalırsak gazi anlayışı içinde mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Biz sınırlarımızın, ülkemizin ve milletimizin güvenliği için çalışıyoruz. Sınırlarımızda, burnumuzun dibinde, herhangi bir oluşuma müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Tek amacımız bu, bunun dışında bir amacımızın olmadığını herkesin bilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Diğer savunma ve güvenlik konularına ilişkin de açıklamalarda bulunan Akar, savunma sanayide son dönemde yaşanan gelişmelere de değindi. 

Seçim sonrası yeni yol haritası hazır! Erdoğan'dan kurmaylarıyla birlikte seçim analizi: Bayrak değişimi olabilir! Seçim sonrası yeni yol haritası hazır! Erdoğan'dan kurmaylarıyla birlikte seçim... Haberi Görüntüle

SAVUNMA SANAYİİNDE YERLİLİK ORANI YÜZDE 80'E ULAŞTI

Savunma sanayiinde yerlilik ve millilik oranının Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yüzde 80'ler seviyesine ulaştığını vurgulayan Akar, "Bu ilerlemeler devam ediyor. Çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırarak olabildiğince kendi ihtiyaçlarımızı en etkin şekilde karşılamanın yollarını arayacağız" dedi.

Etkin, caydırıcı ve saygın bir ordunun önemine değinen Akar, bunun iyi yetişmiş personel ve en ileri teknolojiye uygun donanımla mümkün olduğunu belirtti. Bunu gerçekleştirmek için yapılması gereken ne varsa şimdiye kadar yaptıklarını, bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Akar, “Personeli ve donanımıyla yerli ve milli bir ordu. Personel yerli ve milli. Diğer taraftan donanımın da olabildiğince en azami ölçüde yerli ve milli olabilmesine gayret edeceğiz” diye konuştu.

Sözlerinin sonunda bir kez daha şehitlere rahmet, gazilere şifa dileklerini ileten Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi ve mesleki değerleriyle, asil milletimizin sevgisinden, duasından, güveninden aldığı ilhamla, aklın ve bilimin ışığında, anayasa ve yasalar doğrultusunda, Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayan sıralı amir ve komutanlarının emir ve komutasında, milletinin emrinde görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading