Yandex Metrica

Askerlikte yeni dönem! Milli Savunma Bakanlığı yasal düzenlemeyi meclise getirecek

Askerlikte yeni dönem! Milli Savunma Bakanlığı yasal düzenlemeyi meclise getirecek

Milli Savunma Bakanlığı, sözleşmeli erbaşlara yeni haklar tanıyan yeni düzenlemeyi meclise getirecek. Ayrıca söz konusu düzenleme ile birlikte askeri kazalarda tazminatı bakanlık ödeyecek ve Genelkurmay Başkanlığı'nın bazı yetkileri MSB'ye aktarılacak.

Gündem

23.01.2024, 19:05

Milli Savunma Bakanlığı, sözleşmeli erbaş olarak görev yapan kişilere belli şartları taşımak şartıyla, uzman erbaş olma hakkı tanınması ile; askeri öğrenci, er ve erbaşların sigorta kapsamını aşan sağlık giderlerinin kurumları tarafından karşılanması gibi hükümlerin bulunduğu düzenlemeyi TBMM'ye getirme hazırlığında.

Kulislerden yansıyan bilgiye göre, hazırlanan taslak yasa teklifi, AK Parti tarafından değerlendiriliyor. Çalışmanın tamamlanması ile birlikte yasanın TBMM’ye gönderilmesi bekleniyor. 

Teklifte yer alan bazı düzenlemeler şu şekilde:

Sağlık Bakanlığı 36 bin personel atama branş dağılımı | Kaç hemşire alınacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel atama branş dağılımı | Kaç... Haberi Görüntüle

ASKER KIYAFETİ HAKKINDAKİ KISITLAMALARA MSB KARAR VERECEK

Silahlı Kuvvetler mensuplarının kıyafetleri hakkında uygulanacak kısıtlamalara, bundan sonra Genelkurmay Başkanlığı değil, Milli Savunma Bakanlığı karar verecek. Bu düzenleme Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nı kapsayamayacak.

İYİ Parti'de üst düzey bir isim daha istifa etti İYİ Parti'de üst düzey bir isim daha istifa etti Haberi Görüntüle

GÖREVLİ ASKER KAZA YAPARSA MADDİ OLARAK SORUMLU TUTULMAYACAK

Askeri araçları kullanmakla görevlendirilen erbaş ve erlerin, kullandıkları askeri araç ile kaza yapması durumunda meydana gelen zarar, kasıt ve ağır kusur halleri hariç, bağlı olduğu kurum tarafından üstlenilecek. Görevli Asker tazminden sorumlu olmayacak.

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

SÖZLEŞMELİ ER VE ERBAŞLAR STATÜ ATLAYACAK

Belirlenen koşulları taşıyan sözleşmeli erbaş ve erlerin bağlı oldukları kuvvet komutanlıklarında statü geçişi kapsamında uzman erbaşlığa geçebilmelerine olanak sağlanacak.

Mağarada ölü bulundular: Define avcılığı ölümle sonuçlandı! Mağarada ölü bulundular: Define avcılığı ölümle sonuçlandı! Haberi Görüntüle

HASTALANAN PERSONELİN TEDAVİ MASRAFI KOMUTANLIK BÜTÇESİNDEN KARŞILANACAK

Hastalanan öğrencilerle, erbaş ve erlerin genel sağlık sigortalı sayıldıkları süre içerisinde, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetleri sonucunda muayene veya yatarak tedavileri sürecine gerekli olan ilaç, tıbbi malzeme ve fizyoterapi uygulamalarında sağlık hizmeti bedeli üzerinde oluşan fiyat farkı, Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bütçesinden karşılanacak. Bu süre zarfındaki yol giderleri de aynı biçimde ödenecek.

AK Partili isim Mansur Yavaş'ın yalanını ortaya çıkardı: Yüzde 72 dediği ihaleler yüzde 9 çıktı! AK Partili isim Mansur Yavaş'ın yalanını ortaya çıkardı: Yüzde 72... Haberi Görüntüle

SINAV DUYURULARI TEBLİĞ HÜKMÜNDE SAYILACAK

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde yapılacak tüm sınavlar, bakanlığın internet sitesinden duyurulacak ve bu tebliğ hükmünde sayılacak.

A, A1, A2, M, B, B1 ehliyet alacaklar dikkat: Artık tedavi olmadan ehliyet alınmayacak A, A1, A2, M, B, B1 ehliyet alacaklar dikkat: Artık... Haberi Görüntüle

TARİHİ NİTELİKLERİN ARAŞTIRILMASI MSB TARAFINDAN YAPILACAK

Türk askeri tarihini ilgilendiren her türlü silah ve malzemenin bulundukları veya ihbar edildikleri yerde, tarihi niteliklerinin araştırılması, incelenmesi ve değerlendirilmesi artık Genelkurmay Başkanlığı tarafından değil, Milli Savunma Bakanlığı’nca yapılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading