Yandex Metrica

A, A1, A2, M, B, B1 ehliyet alacaklar dikkat: Artık tedavi olmadan ehliyet alınmayacak

A, A1, A2, M, B, B1 ehliyet alacaklar dikkat: Artık tedavi olmadan ehliyet alınmayacak

Ehliyet alımında yeni dönem başlıyor! Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenleme ile o hastalığa sahip vatandaşlar tedevi olmadan ehliyet alamayacaklar. Yeni düzenleme ile trafik güvenliğini artırmayı hedefleyen karayolları yeni dönemi resmen başlattı. Peki hangi hastalıklar ehliyet almaya engel?

Gündem

30.04.2024, 13:28

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nden yapılan açıklamada, Türkiye'de trafik güvenliğini artırmaya yönelik yeni bir değişikliğe gidildiği duyuruldu. Yeni dönemde uyku apnesi sendromu teşhisi konmuş kişiler, bu yeni düzenleme ile artık sürücü belgesi alamayacaklar.

İsrailli gazeteciden kan donduran sözler: Gazzelilerin kanından nehirler görmeliydik İsrailli gazeteciden kan donduran sözler: Gazzelilerin kanından nehirler görmeliydik Haberi Görüntüle

UYKU APNESİ OLANLAR EHLİYET ALAMAYACAK MI?

Trafiği ciddi tehlikeye attığı düşünülen uyku apnesi hastalığı, kişinin uyku sırasında solunumunun durmasına veya önemli ölçüde azalmasına neden olan ciddi bir sağlık problemi olarak biliniyor. Bu hastalık sürücüleri direksiyon başında uyuyakalmasına ve böylece ciddi trafik kazalarına yol açabiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özgür Özel görüşmesinde neler konuşuldu? İşte son kulis bilgileri Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özgür Özel görüşmesinde neler konuşuldu? İşte son kulis bilgileri Haberi Görüntüle

TEDAVİ OLMALARI ŞARTI KONULDU

Uyku apnesi olan vatandaşların ehliyet alabilmesi için tedevi olması şartı getirildi. Vatandaşlar sağlık raporlarında uygun durumda olduklarına dair belgelendirme yapmaları gerekiyor.

Yarın otobüsler bedava mı 23 Nisan Salı? 23 Nisan'da marmaray, metro, metrobüs ücretsiz mi? Yarın otobüsler bedava mı 23 Nisan Salı? 23 Nisan'da marmaray,... Haberi Görüntüle

UYKU APNESİ HASTALIĞI NEDİR? 

Birçok insanın farkına bile varmadığı uyku apnesi, kişinin yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren ve uzun vadede kalp hastalıkları, yüksek tansiyon ve hatta felç gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bir hastalıktır.

Trafiği büyük ölçülde tehlikeye atabilecek olan bu hastalık karayollarının talimatıyla inleçe altına alındı. Ayrıca bu uygulama aynı zamanda uyku apnesi olan bireyleri sağlık sorunları konusunda bilinçlendirmeyi ve teşvik etmeyi hedefliyor.

12 yıl sonra Irak'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar: Irak terörden arındırılmalı 12 yıl sonra Irak'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar: Irak... Haberi Görüntüle

EHLİYET DEĞİŞTİRMEDESON GÜN NE ZAMAN?

Öte yandan eski ehliyetleri değiştirmek için verilen süre de azaldı. Nüfus Müdürlüklerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle, eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi için tanınan süre uzatılmıştı Yeni düzenlemelerle birlikte, tüm sürücülerin sağlık raporlarını güncellemeleri ve bu raporlarda uyku apnesi testi sonuçlarını da içermesi gerektiği belirtiliyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading