Yandex Metrica

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Plakanızı kontrol etmeyi unutmayın!

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Plakanızı kontrol etmeyi unutmayın!

Yılbaşında yapılan yeniden değerleme oranındaki zamla birlikte Türkiye'de trafik cezaları yüksek miktarlara çıktı. Sürücülerin yüklü tutarda trafik cezalarının önüne geçebilmeleri için araç plakalarına dikkat etmeleri gerekiyor.

Gündem

23.01.2024, 20:30

2023 başında trafik cezalarında yüzde 112,9 seviyesinde artışa gidildi. 1 Ocak'tan bu yana uygulanan yeni trafik cezası bedelleri araç sahiplerinin gözünü korkutuyor.

Ülkemizde en çok ihlal edilen kırmızı ışıkta geçme cezası 951 TL olarak uygulanıyor.

Hız sınırını yüzde 10 ile 30 arasında aşmanın cezası 951 TL olarak belirlenirken, hız sınırını yüzde 30-50 arasında aşmak 1979 TL, hız sınırını yüzde 50'den fazla aşmak ise 4 bin 64 TL ile cezalandırılıyor.

Alkollü araçla ilk kez yakalanan 4 bin 64 TL para cezası ödemek zorunda kalıyor. İkinci kez alkollü araç kullanmaktan yakalanan kişiye ise 5 bin 96 TL ceza veriliyor.

İBB'nin 'teknik arıza var' dediği ulaşım aksamasında gerçek bambaşka çıktı! 50 saati aşan metro arızasında vatandaşlar yolda kaldı! İBB'nin 'teknik arıza var' dediği ulaşım aksamasında gerçek bambaşka çıktı!... Haberi Görüntüle

EN YÜKSEK CEZA ALKOL TESTİNE İTİRAZ EDENE

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) tarafından tespit edilen ve sürücülerin birçok kez maruz kaldığı seyir halinde cep telefonu kullanma cezası 951 TL.

Muayenesiz araçla trafiğe çıkana ve yasak yerde sollama yapana 951 TL ceza verilirken, alkol testine itiraz edene 8 bin 551 TL ceza uygulanıyor.

Emniyet şeridini ihlal etmenin cezası 4 bin 64 TL, sigortası olmayan araçla trafiğe çıkmanın cezası ise 436 TL.

Takip mesafesine uymayana 436 TL ceza veriliyor.

Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez bahçeye çıkmadı Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez... Haberi Görüntüle

YOLA ÇIKMADAN ÖNCE MUTLAKA PLAKANIZI KONTROL EDİN

Bunların dışında, plakalarla ilgili de bir ceza bulunuyor.

Araç plakasının okunur olmasını engelleyecek değişikliklerin cezası 1671 TL olarak uygulanıyor.

Araç sahiplerinin plakanın okunur olup olmadığına dikkat etmesi gerekiyor.

Özellikle kış aylarında yağmur, çamur ve kar gibi etkenler araçların plakasını kirletiyor ve okunmayı zorlaştırabiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading