Yandex Metrica

Sitede Ara

Amerikalı iklimci CHP'yi aptal yerine koydu, tüm salonu uyuttu: Kürkü bulunmayan iki ayaklı canlılarız...

Amerikalı iklimci CHP'yi aptal yerine koydu, tüm salonu uyuttu: Kürkü bulunmayan iki ayaklı canlılarız...

Son dakika haberi... Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başdanışman olarak atanan ancak Lütfi Kırdar'daki önemli program için Türkiye'ye gelmeye tenezzül etmeyen Amerikalı Profesör Jeremy Rifkin, tüm salonu uyutan konuşmasıyla CHP'lileri bile hayal kırıklığına uğrattı.

Gündem

23.01.2024, 20:08

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 kampanyası çerçevesinde ekonomi kurmaylarını törenle açıkladı. ABD'de ikamet eden akademisyenlerden Jeremy Rifkin ve Daron Acemoğlu ile CHP'li iktisatçı Refet Gürkaynak ve eski TCMB Baş Ekonomisti Hakan Kara'dan oluşan ekibin lansmanı Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'ndeki 'İkinci Yüzyıla Çağrı' başlıklı programda yapıldı.

Programda kısa bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, salondaki binlerce kişiyi, kafasındaki Türkiye hayalini Amerikalıdan dinlemek üzere Jeremy Rifkin'e kulak vermeye davet etti. 

Son bir haftadır isminin yanındaki sıfatlara 'CHP Genel Başkan Başdanışmanı' titrini de ekleyen ancak bu önemli programa katılmak için Türkiye'ye gelmeye tenezzül etmeyen Jeremy Rifkin, ABD'den görüntülü olarak yaptığı konuşmayla CHP'lileri bile hayal kırıklığına uğrattı. 

Yaklaşık yarım saat boyunca ekolojiden, insan 'evriminden', iklim değişikliğinden bahseden Rifkin, kendisini dinleyerek ekonomik mucize formülleri bekleyenlerin beklentilerini boşa çıkardı. 

Jeremy Rifkin

"Biz ekosistemiz ve büyük bir resmin parçasıyız. Mesela iskelet ya da insan karaciğeri, karaciğer, 365 günde yenileniyor. Bakteriler ve virüsler hariç tutulursa biz gezegene en kolay adapte olan canlılarız. Kürkü bulunmayan iki ayaklı canlılarız" diyen Rifkin salondakileri bazı partilileri uyuttu. 

Türkiye'nin yeni yol haritasını oluşturacaklarını ileri süren Amerikalı akademisyen, "Türkiye’de Akdeniz havzasında yapacaklarımıza baktığımızda, genç kuşaklar bir çeşit fotosentez gibi çoğalmaya gidiyorlar. Fosil yakıtların jeopolitiğinden, biyosfer politikasına geçişten bahsediyoruz. Güneş ve rüzgar enerjisinin paylaşımı öne çıkacak" dedi. 

Jeremy Rifkin konuşurken Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu Türkçe çeviri için kulaklık kullanmazken zaman zaman uyukladı. Rifkin'in sözleri CHP'nin ağır toplarından Altan Öymen'i sıktı. 

Kamuda tasarruf önlemi TBMM davetine yansıdı: Menü sade yemekler, lüks araç yerine otobüs tercih edildi! Kamuda tasarruf önlemi TBMM davetine yansıdı: Menü sade yemekler, lüks... Haberi Görüntüle

ÖZTRAK: İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'Nİ GERİ GETİRECEĞİZ

Faik Öztrak

Jeremy Rifkin'in salonu uyutan konuşması sonrası kürsüye CHP Sözcüsü Faik Öztrak geldi. IMF heyetiyle otel odalarındaki kaçamak toplantıyla gündeme gelen Öztrak, iktidara gelmeleri halinde İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden uygulamaya geçireceklerini, Merkez Bankası başkanlığına dünyaca tanınan birini atayıp MB polikalarına kimsenin karışmaması için yasal düzenleme yapacaklarını, ayrıca kişi başına düşen milli geliri de 20 bin dolara çıkaracaklarını iddia etti. 

İletişim Başkanlığı duyurdu:  Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus ile görüştü! İletişim Başkanlığı duyurdu: Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus ile görüştü! Haberi Görüntüle

ABD FONLU HACER FOGGO DA KÜRSÜDE  

Hacer Foggo

Jeremy Rifkin sonrası konuşmasıyla salonun uyanmasını sağlayan Öztrak'ın ardından kürsüye CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo geldi. ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından fonlanan 'Derin Yoksulluk Ağı'nın yöneticisi olan Foggo, CIA'nın finans spekülatörü George Soros ile bağlantılı kurumlarla çalışıyor. Foggo konuşmasında Türkiye'de derin bir yoksulluk yaşandığını, bebeklerin beslenemediğini belirterek, iktidara gelmeleri halinde Aile Destekleri Sigortası Kurumu kuracaklarını ve kimsenin 'yatağa aç girmeyeceğini' söyledi. 

Sunumunu görsellerle destekleyen Hacer Foggo, başörtülü kadınlara yönelik bilinçaltı mesaj vermeyi ihmal etmedi. Foggo, Aile Destekleri Sigortası'nı anlatırken kullanılan görselde başörtülü kadına yer verirken, 'Güçlü Kadınların Eşit Olduğu Türkiye' başlığı altında 'güçlü kadın'ı anlatırken ise başörtüsüz bir kadın görseli kullandı. Sosyal medyada pek çok vatandaş, bu durumun CHP'lilerin başörtüsü konusundaki zihinsel arkaplanını yansıttığına ilişkin paylaşımlarda bulundu.  

ALES/1 Soru kitapçığı ve cevap anahtarı! ALES/1 sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli oldu 2024? ALES/1 Soru kitapçığı ve cevap anahtarı! ALES/1 sonuçları açıklandı mı,... Haberi Görüntüle

HAKAN KARA: FAİZİ ARTIRMALIYIZ 

Foggo'nun ardından Kılıçdaroğlu'nun bir başka danışmanı, Prof. Dr. Hakan Kara sinevizyonda göründü. Bilkent Üniversitesi öğretim üyelerinden Kara, Ankara'dan İstanbul'a gelmeyi tercih etmedi ve salondakilere çevrimiçi seslendi.

Hakan Kara

Slayt sunum eşliğinde bazı ekonomik veriler sunan Kara, Merkez Bankası'nın faiz politikasını eleştirdi; Nobel ödüllü iktisatçıların yüksek faizin sakıncalarını sıraladığı bir dönemde Kara, Türkiye'nin faiz artırması gerektiğini savundu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading