Yandex Metrica

Adnan Oktar davası yeniden görülüyor: Savunması dikkat çekti

Adnan Oktar davası yeniden görülüyor: Savunması dikkat çekti

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü davası, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin bozma kararının ardından yeniden görülüyor. İlk duruşmada savunma yapan Oktar, İstinaf Mahkemesi'ne teşekkür etti.

Gündem

11.02.2024, 22:55

Adnan Oktar Suç Örgütü davası 11 Ocak 2021'de karara bağlanmıştı. Karar, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından incelenerek usul yönünden bozulmuş ve yargılamanın yeniden yapılması için yerel mahkemeye gönderilmişti.

Mike Tyson ve fenomen Jake Paul dövüşü ne zaman? Tyson - Paul dövüş kuralları ne olacak? Mike Tyson ve fenomen Jake Paul dövüşü ne zaman? Tyson... Haberi Görüntüle

İLK DURUŞMA BAŞLADI


Bozma kararının ardından ilk duruşma bugün Marmara Cezaevi karşısında bulunan duruşma salonunda görülmeye başlanacak. 215 sanıklı dava, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Marmara Cezaevi karşısında bulunan duruşma salonunda görülüyor.

Silahlı suç örgütüne yönelik yargılamada hükmün istinaf tarafından usülden bozulmasının ardından 72'si tutuklu 215 sanığın yeniden yargılandığı davada sanık ve avukatların bozma ilamına karşı beyanları alınıyor. Salonda bazı tutuksuz sanıklar ve sanık avukatları da hazır bulunurken duruşmayı çok sayıda izleyici de takip ediyor. 

1 Mayıs (bugün) Bursa'da otobüsler bedava mı? İşçi Bayramı Bursa'da toplu taşıma (otobüs-tramvay) ücretsiz mi? 1 Mayıs (bugün) Bursa'da otobüsler bedava mı? İşçi Bayramı Bursa'da... Haberi Görüntüle

ADNAN OKTAR SAVUNMA YAPTI

İstinafın bozma ilamına karşı söyleyecekleri sorulan sanık Adnan Oktar, İstinaf Mahkemesi'ne teşekkür etti.

Hak, adalet yerini buldu. Yıllardır uğraşılan kumpas tam bir rezalet oldu. Bu durumdan çok memnunum. İstinafa teşekkür ediyorum, korkmadılar, çekinmediler. Cesur hakimler varmış. Ufak tefek yanlış gördüğüm hususlar var. Onlarda da hayır olduğu düşüncesindeyim. Türk milliyetçisiyim. Vatanımın, devletimin, milletimin her zaman hizmetinde oldum. Devletimiz bu oyunları daha önce bozmuştu şimdi de bozdu. Korkmayan yiğit hakimlere teşekkür ediyorum.

Tutuklu sanık Altuğ Müştak Berker ise 1999'da da aynı suçlamalarla yardılandığını söyledi ve  "Beraat ettik ama buradayız. Sebebi bu davanın bir kumpas davası olmasıdır." dedi. Söz alan bazı tutuklu sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Duruşma, beyanların alınmasıyla devam ediyor.

Ahmet Fikri Doğan kimdir? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri nereli, kaç yaşında? Ahmet Fikri Doğan kimdir? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri nereli, kaç... Haberi Görüntüle

800 SAYFALIK KARAR  ALINMIŞTI

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü Davası'nda 236 sanık hakkındaki 800 sayfalık karar 2 saatte okunmuş ve Adnan Oktar'a, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek', 'siyasal veya askeri casusluk', 'FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme', 7 kez 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 27 kez 'nitelikli cinsel istismar', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'eziyet', 'eğitim hakkının engellenmesi', 'kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi' ve 'tehdit' suçlarından toplamda bin 75 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti. 

Dışişleri Bakanı Fidan tebliğ etti: İşte Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Dışişleri Bakanı Fidan tebliğ etti: İşte Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Haberi Görüntüle

YÖNETİCİLERE 9 BİN YIL HAPİS

Mahkeme, örgüt yöneticisi konumundaki 14 sanığın 9 bin 803 yıl 6'şar ay hapisle cezalandırılmasına hükmetmişti. Bazı sanıkların değişen oranlarda hapis cezasına hükmedilirken bazılarının ise beraatine karar verilmişti.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading