Yandex Metrica

30.07.2021 - Yangınlarda son gelişmeler

30.07.2021 - Yangınlarda son gelişmeler

Hain terör örgütü PKK'nın Türkiye genelinde 'eş zamanlı' başlattığı orman yangınları devlet ve milletin fedakarca mücadelesi sonucunda teker teker söndürülüyor. Şu ana kadar 22 ilimizde ortaya çıkan 71 orman yangınının 61 tanesi kontrol altına alınmış durumda.

Gündem

11.02.2024, 02:55

Türkiye, üç gündür PKK'nın başlattığı orman yangınları ile mücadele ediyor. Bu süreçte devlet kurumları, vatandaşlar, şirketler, spor ve sanat dünyasından ünlü isimler yangını söndürmek noktasında seferber olurken 22 ilimizde ortaya çıkan 71 orman yangınının 61 tanesi kontrol altına alındı.

Bakan Pakdemirli'nin açıklamasına göre, yangınların devam ettiği illerimizde 3 uçak, 9 İHA, 1 insansız helikopter 1 yangın söndürme tankı, 38 helikopter, 680 arazöz, 55 iş makinası, 4000’in üzerinde personel ile yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. 

İşte yangınlarda son durum...

Saklandığı ininden yalvardı! Kuzey Irak'a yapılacak operasyon PKK'nın elebaşını korkuttu: Doğrudan bizimle alakalı! Saklandığı ininden yalvardı! Kuzey Irak'a yapılacak operasyon PKK'nın elebaşını korkuttu:... Haberi Görüntüle

ANTALYA

Antalya Manavgat'ın farklı lokasyonlarında 28 Temmuz'da öğle saatlerinde çıkan orman yangınlarının kontrol altına alınması için çalışmalar olağanca hızıyla devam ediyor.

Akşam havanın kararmasıyla çalışmalara ara veren hava destek araçları, sabahın ilk ışıklarını takiben mücadeledeki yerini aldı.

Vatandaşlar kendi imkanlarıyla bidonlarla yangın yerine su taşıyarak, hortumlarla su sıkarak yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.

Türkiye'nin farklı illerinden gelen yangın söndürme ekipleri alevlerin bir an önce kontrol altına alınması için gece boyunca mücadelesini devam ettirdi.

An itibariyle yangına 3 uçak, 38 helikopter, 472 arazöz ve yaklaşık 4 bin personelle müdahale ediliyor.

TFF Başkan adayı Erdal Alkış depremzedeler için verdiği sözü tutmamış: Tek kuruş ödememiş TFF Başkan adayı Erdal Alkış depremzedeler için verdiği sözü tutmamış:... Haberi Görüntüle

MANAVGAT YANGININDA 3 CAN KAYBI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Manavgat'taki yangında 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini, etkilenen 73 vatandaşın ise çevre hastanelerde tedavilerinin devam ettiğini bildirdi.

Bakan Yerlikaya duyurdu: 81 ilde Bakan Yerlikaya duyurdu: 81 ilde "Çember-17" operasyonu: 2 bin 756... Haberi Görüntüle

ANTALYA - AKSEKİ

Akseki Kaymakamı Volkan Hülür, Akseki ilçesinin Kepezbeleni Mahallesi'nde önceki gün gece saatlerinde başlayan orman yangına karadan ve havadan müdahale edildiğini açıkladı.

Rüzgarın etkisiyle gece büyüyen yangın nedeniyle Kepezbeleni Mahallesi'ne yakın Kepez Mahallesi'nin dün tahliye edildiğini anımsatan Hülür, bugün de Kocaköy Mahallesi'nin boşaltıldığını açıkladı. İsteyen vatandaşların ilçedeki pansiyonlara yerleştirildiğini dile getiren Hülür, gıda ihtiyaçlarının da karşılandığını vurguladı.

Kepezbeleni Mahallesi'nde evlerin büyük bir bölümünün yandığını, yangının bir an evvel kontrol altına almak için yoğun çaba sarf edildiğini belirten Hülür, konu ile alakalı şunları söyledi:

"İnşallah, yangın başka mahallelerimizi sıçramadan söndürmüş olacağız. Ekipler cansiparane şekilde çalışıyorlar. Bölgede Gülendağı var, yangının bu tepeye ulaşmaması için ekipler yoğun çaba sarf ediyor. Çünkü tepenin arkasında Manavgat ilçesine bağlı Ahmetler Mahallesi bulunuyor, alevlerin buraya sıçraması daha büyük bir felakete neden olabilir. O nedenle havadan yoğun bir şekilde bölgeye müdahale ediliyor."

Bakan Yerlikaya'dan terörle mücadele açıklaması: Operasyonlar yaz kış devam edecek Bakan Yerlikaya'dan terörle mücadele açıklaması: Operasyonlar yaz kış devam edecek Haberi Görüntüle

ADANA

Adana'nın Aladağ ilçesi Boztahta Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün gece saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına müdahale devam ediyor.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle yayılan ve Karaisalı ile İmamoğlu ilçelerinin sınırlarına kadar uzanan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışıyor.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle alevler Karaisalı ve İmamoğlu ilçelerinin sınırlarına kadar yayılırken, yangın bölgesinde bazı evler tedbiren boşaltıldı.

Adana'daki yangın akşam saatlerinde kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları başladı.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılı etkinliği düzenlendi Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılı etkinliği düzenlendi Haberi Görüntüle

MUĞLA

Muğla'nın Marmaris ilçesi Armutalan Mahallesi Şirinyer mevkisindeki ormanlık alanda dün çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak İçmeler Mahallesi'ne kadar ilerledi.

Ekipler, yangını kontrol altında almak için karadan gece boyunca çalışmasını sürdürdü.

Sabahın ilk ışıklarıyla hava araçları da bölgede çalışmalar yeniden başladı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda helikopter yangına havadan müdahale ediyor.

2024 Yunan Adaları güncel feribot fiyatları ne kadar? Hangi şehirlerden hangi Yunan Adaları'na geçiş yapılır? 2024 Yunan Adaları güncel feribot fiyatları ne kadar? Hangi şehirlerden... Haberi Görüntüle

MARMARİS

1 kişinin yaşamını yitirdiği yangında, bazı otellerin tedbir amaçlı boşaltıldığı, bazı ev, araç ve iş makinelerinin de yangından zarar gördüğü öğrenildi.

Patiswiss şirketi kimin? Patiswiss ne kadar vergi ödüyor 2024? Patiswiss şirketi kimin? Patiswiss ne kadar vergi ödüyor 2024? Haberi Görüntüle

MARMARİS-DATÇA KARA YOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Bu arada sabah saatlerinde yangının ilk çıkış yerinde tekrar alevlenen yangın Armutalan Mahallesi’nin üst bölümünde bulunan ormanlık araziye sıçradı.

Asparan mevkii tamamen duman altında kaldı. Fakat şiddetli rüzgar nedeniyle havadan yapılan müdahale alevlerin büyümesini engelleyemedi. Marmaris Asparan mevkiindeki yangın nedeniyle Marmaris-Datça kara yolu ulaşıma kapatıldı.

Hamas'tan Erdoğan'a Kuvay-ı Milliye cevabı: Kardeş Türk halkıyla gurur duyuyoruz Hamas'tan Erdoğan'a Kuvay-ı Milliye cevabı: Kardeş Türk halkıyla gurur duyuyoruz Haberi Görüntüle

MERSİN

Mersin'in Silifke ilçesinde dün sabah saatlerinde Boğsak mevkisinde başlayan yangının ardından Işıklı, Hırmanlı ve Yeşilovacık mahallelerine yayılan alevler, şiddetli rüzgar nedeniyle etkisini artırdı.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ile İlçe Emniyet Müdürlüğünün toplumsal olaylara müdahale araçlarıyla (TOMA) sürdürülüyor.

Söndürme helikopterleri de sabahın ilk ışıklarından itibaren yangını kontrol altına alma çalışmalarına havadan destek veriyor.

Vatandaşlar da traktör ve hafif ticari araçlarıyla su taşıdıkları yangın bölgelerindeki söndürme çalışmalarına yardım ediyor. Vardiyalı olarak alevlere su tutan vatandaşlar, kazma ve kürekleriyle de yangının yayılmasını engellemeye çalışıyor.

Yangın nedeniyle çift yönlü ulaşıma kapatılan Mersin-Antalya kara yolu, Silifke'de yeniden trafiğe açıldı. Öte yandan yangının etkili olduğu Yeşilovacık Mahallesi'nde bir iş makinesi ile bazı evler zarar gördü.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle yangın, çevredeki diğer mahallelere de yayıldı. Çok sayıda ev tedbiren boşaltıldı.

Yağmur Taktaş'ın sevgilisi kim? Yağmur Taktaş neden, nasıl öldü? Yağmur Taktaş'ın sevgilisi kim? Yağmur Taktaş neden, nasıl öldü? Haberi Görüntüle

OSMANİYE

Osmaniye'de merkeze bağlı Kazmaca köyü Tülüce mevkisinde iki gün önce çıkan ve rüzgarın da etkisiyle Kadirli ilçesi Karatepe köyü Kilimli Mahallesi'ne kadar yayılan orman yangınına müdahale sürüyor.

Dün akşam havanın kararmasıyla ara verilen helikopterle müdahale, sabah saatlerinde de yoğun duman nedeniyle bir süre yapılamadı.

Bölgeyi kaplayan dumanın etkisini yitirmesiyle havadan müdahaleye tekrar başlandı.

Yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangın nedeniyle bölgedeki bazı evler tedbiren boşaltıldı.

BAKAN PAKDEMİRLİ SON BİLGİLERİ VERDİ

Bakan Pakdemirli, yangın söndürme çalışmalarıyla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Pakdemirli, şunları söyledi:

Son 3 günde 22 ilimizde meydana gelen 71 orman yangınının 57'sini kontrol altına aldık. Nasıl? 3 uçak, 9 İHA, 38 helikopter, 680 arazöz ve su tankeri ile 4.000 personelin cansiparene mücadelesi sürüyor. Canımız yandı. Söndüreceğiz.

KAYNAK: DHA/ AA/ NTV

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading