Yandex Metrica

2023 öncesi yeni bir 15 Temmuz mu hazırlanıyor?

2023 öncesi yeni bir 15 Temmuz mu hazırlanıyor?

ABD Başkanı Biden, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye gönderdiği mektupta Türkiye'nin PKK ile mücadelesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Aynı gün CHP Lideri Kılıçdaroğlu bir mülakatta 2023 öncesi Türkiye için siyasi suikastlara işaret etti. Tam bu sırada Foreign Policy, 2023'e dair dikkat çekici bir yazı yayınladı. İçerden ve dışardan gelen tehdit dolu açıklamalar akıllara tek bir soru getiriyor: Neye hazırlanıyorlar? trhaber.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül yazdı.

Gündem

23.01.2024, 18:05

ABD Başkanı Joe Biden, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye gönderdiği mektupta; “Türkiye’nin Suriye’de PKK/YPG’ye yönelik operasyonları ABD'nin ulusal güvenliği ve dış politikasına karşı alışılmadık ve olağanüstü bir tehdit oluşturmayı sürdürüyor” dedi. 
Türkiye’nin Suriye’deki varlığını eleştirdi, bunun “DEAŞ’la mücadele”ye zarar verdiği yalanını tekrarladı. DEAŞ’la mücadele eden tek ülke Türkiye olmasına rağmen!

Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekâtıyla binlerce DEAŞ mensubunu imha etmesine rağmen. Musul ve Rakka'yı harabeye çeviren, ele geçirdiği DEAŞ üyelerini kamyonlarla PKK/YPG kamplarına taşıyan, başka bir operasyonda kullanmak için Orta Asya ve Afrika’ya nakleden ABD diyor bunu.

Türkiye gerilimi düşürmek için devrede! Bakan Fidan İranlı mevkidaşı ile görüştü! Türkiye gerilimi düşürmek için devrede! Bakan Fidan İranlı mevkidaşı ile... Haberi Görüntüle

BÜTÜN SÖYLEŞİ O TEK CÜMLE İÇİN YAPILMIŞ: SİYASİ SUİKASTLER OLUR

Çok tuhaf, bu açıklama ortaya çıktığı gün, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Karar gazetesindeki söyleşisi ortaya çıktı. Öyle normal bir siyasi söyleşi değil. Tek bir cümlenin anlatılması için özellikle hazırlanmış bir söyleşi. 
Ve tabi ki, Biden’ın Türkiye’ye vurduğu mektubun Türkiye ayağına ilişkin dehşet verici bir şeyi öne çıkarıyordu. 
CHP lideri, 2023 seçimleri öncesi; “Belli grupların eline silah verip belli kişileri öldürmesi” gibi cok tehlikeli bir cümle söyledi. Bunu Erdoğan’a karşı söylüyordu ama sanki bir yerlere işaret veriyordu. Türkiye’nin toplumsal genetiği ile oynuyor, dış destekle iç çatışma planına dair haber verir gibiydi. 
2023 öncesi siyasi cinayetler mi başlayacaktı!

Avrupa Konseyi Sözcüsü Türkiye ile ilgili o iddiaları yalanladı: 'Konseyden ayrılmalı' diyen yok! Avrupa Konseyi Sözcüsü Türkiye ile ilgili o iddiaları yalanladı: 'Konseyden... Haberi Görüntüle

BIDEN DIŞARIDAN, KILIÇDAROĞLU İÇERİDEN TEHDİT EDİYOR

Biden’ın açıklaması Türkiye’nin ve bütün bölgede PKK/YPG’ye göre bir “ABD ulusal güvenliği” ilanıydı. Bütün mesele bir terör örgütüne endekslenmişti. Bu, ABD için bütün bölgede bitiştir. ABD aklının tükenişidir. 
Ama işin aslı burası değil. Kılıçdaroğlu, sanki Biden sinyalini içeriye servis ediyor. İç çatışma, suikastler olarak pazarlıyor.
Dışarıdan ve içeriden pişirilen şey, 15 Temmuz 2016’da olduğu gibi yeni bir müdahaleye ortam hazırlama hali gibi görünüyor. Sinyaller bu yönde karşılıklı havada uçuşuyor. 
Kılıçdaroğlu’nun çatışmacı dili, Türkiye’nin genetiğini provoke edici tavrı ile Biden’in “Erdoğan’ı devirme” hayali birbirini tamamlıyor. 

CHP'li belediyelerde eş-dost atamaları devam ediyor: Bu kez adres Denizli Büyükşehir Belediyesi CHP'li belediyelerde eş-dost atamaları devam ediyor: Bu kez adres Denizli... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN ADAY OLMAYABİLİR YAZISINI KİM YAZDIRDI?

Tam bu sırada, 2023 için Erdoğan’ın aday olmayabileceği, yerine Hulusi Akar, Süleyman Soylu ve Hakan Fidan’ın olabileceği spekülasyonları servis ediliyor. Foreign Policy’de, katı Erdoğan ve Türkiye düşmanı Steven A. Cook’a bu yönde bir yazı yazdırılıyor. 
Sadece bu üç örnek bile 2023’ün Türkiye için bir seçim değil, küresel bir hesaplaşma olacağının işareti. Bunun da ne pahasına olsun deneneceği, demokrasi dışı arayışları da barındırdığı ortada.  
ABD’den Avrupa’ya, CHP’den Millet İttifakı’na, PKK’dan diğer terör örgtülerine ortak bir senaryo olgunlaştırılıyor. Bunu Biden’ın boşboğaz olşundan, Kılıçdaroğlu’nun cahilliğinden verdiği açıklarla anlıyoruz. 

Konut kredisi Nisan ayı faiz oranları ne 2024? 120 ay vade 1.5 Milyon TL hesaplamaları... Konut kredisi Nisan ayı faiz oranları ne 2024? 120 ay... Haberi Görüntüle

PEKİ NEYE HAZIRLANIYORLAR?

“Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” projesini bu sefer kimlerle ve nasıl denneyecekler? 2016’da FETÖ ve PKK ile denediler, olmadı. Bu sefer Millit İttifakı ve PKK ile mi deneyecekler? 
ABD’nin niyetki açık, Kılıçdaroğlu’nun oynadığı oyun açık. Biri PKK için Türkiye’yi tehdit ediyor, biri “siyasi suikastler”den söz edip bir yerlere mesaj veriyor. Ve ikisi de birbirini tamamlıyor. 
Hepsinin tek umudu PKK. 
Bu iş artık iç politika meselesi değil. Doğrudan yeni bir dış tehdidin ayak sesleri geliyor. İçerideki ortakları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. 

Olası İstanbul depreminde en güvenli yer neresi? Uzman isimden olay yorum Olası İstanbul depreminde en güvenli yer neresi? Uzman isimden olay... Haberi Görüntüle

BU İŞ ARTIK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR

Biden’ın mektubu ne kadar milli güvcenlik meselesi ise Kılıçdaroğlu’nun cümlesi de o kadar milli güvenlik sorunudur. İşin bu boyutta ele alınması gerekiyor. 
Yeni bir 15 Temmuz, başka formatta bir müdahale, içeride bir felaket senaryosu için herkes yerini alıyor. Türkiye, büyük bir hesaplaşmaya sürükleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading