Yandex Metrica

Griselda Blanco kimdir, gerçekte yaşamış mı? Griselda dizisinde Griselda Blanco'yu hangi oyuncu oynuyor?

Griselda Blanco kimdir, gerçekte yaşamış mı? Griselda dizisinde Griselda Blanco'yu hangi oyuncu oynuyor?

Netflix ekranlarında 25 Ocak'ta gösterime giren Griselda dizisi platofmun en çok izlenen dizileri arasına girmeyi başardı. Netflix ile birlikte Griselda Blanco'nun gerçek hikayesi de merak konusu oldu. Griselda Blanco kimdir, gerçekte yaşamış mı? Griselda dizisinde Griselda Blanco'yu hangi oyuncu oynuyor? soruları pek çok dizi sever tarafından sorulmaya başlandı.

Genel

12.05.2024, 09:17

Netflix'in yeni dizisi Griselda platformun en çok izlenen yapımlarından biri olmayı başardı. Dizi kısa sürede milyonlarca kişi tarafından izlendi. Platforma damga vuran dizinin ana karakteri ise kadın uyuşturucu karteli Griselda Blanco oldu. Peki Griselda Blanco kimdir? Griselda Blanco gerçekte yaşamış mı? Griselda dizisinde Griselda Blanco'yu hangi oyuncu oynuyor?

Seferlere ara verildi: Taksim-Kabataş füniküler hattında arıza! Seferlere ara verildi: Taksim-Kabataş füniküler hattında arıza! Haberi Görüntüle

GRİSELDA BLANCO GERÇEKTE YAŞAMIŞ MI?

Griselda dizisinin ana karakteri Griselda Blanco 15 Şubat 1943'te Kolombiya'nın Cartagena şehrinde dünyaya geldi. Kolombiya'da yaşam sürmüş kadın uyuşturucu kartelidir. Griselda Blanco motosikletli kişiler tarafından silahlı saldırıda öldürülmüştür. 

8 Mayıs tarihine kadar devam edecek! İŞKUR duyurdu: 55 yaş altı ehliyeti olan herkes başvurabilir! 8 Mayıs tarihine kadar devam edecek! İŞKUR duyurdu: 55 yaş... Haberi Görüntüle

GRİSELDA BLANCO KİMDİR?

Griselda Blanco Restrepo, lakaplarıyla bilinen "Kara Dul" veya "Kokain Vaftiz Annesi", 15 Şubat 1943'te Kolombiya'nın Cartagena şehrinde doğan ve 1970'lerden 2000'lerin başına kadar Miami, ABD'nin kokain merkezli uyuşturucu ticareti ve yeraltı dünyasında önemli bir yer tutan Kolombiyalı bir uyuşturucu baronu idi. 

Blanco, yoksul bir çocukluk geçirdi ve genç yaşta suç hayatına atıldı. Medellín Karteli'nde yükseldi ve daha sonra Miami'de kendi kartelini kurdu. Acımasızlığı, gücü ve iş ahlakı ile tanınan bir kadındı. Uyuşturucu ticaretinde önemli bir güç haline geldi ve hem korku hem de saygı uyandırdı.

GRİSELDA-BLANCO.jpg

Blanco, kişisel ve profesyonel hayatında birçok zorlukla karşılaştı. Bir anne ve eş olarak sorumlulukları ile bir suç lideri olarak karşılaştığı tehlikeler arasında denge kurmaya çalıştı. Karmaşık bir karakterdi ve hem güçlü hem de zayıf yönleri vardı.

2012 yılında Medellín'de motosikletli suikastçılar tarafından öldürüldü. Ölümü, Kolombiya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde uzun ve şiddetli bir kariyerin sonunu işaret etti.

Blanco'nun hayatı, 2023 yılında Netflix'te yayınlanan "Griselda" adlı mini dizide konu olmuştur. Dizi, Sofia Vergara'nın başrolünde oynadığı, Blanco'nun hayatını Kolombiya'daki yoksul çocukluğundan Miami'de kendi suç imparatorluğunu kurmasına kadar takip ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Genel


Loading