Yandex Metrica

Z ve Y kuşağı arasında emoji ayrılığı! Birinin severek kullandığı emojiyi diğeri 'iğrenç' buluyor

Z ve Y kuşağı arasında emoji ayrılığı! Birinin severek kullandığı emojiyi diğeri 'iğrenç' buluyor

CNN tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Z ve Y kuşağı emoji tercihlerinde fikir ayrılığına düştü. Buna göre, Y kuşağının severek kullandığı gözden yaş gelen gülen surat emojisini Z kuşağı iğrenç buluyor. 

Genel

29.01.2024, 10:55

İlk kez TikTok'ta tartışılmaya başlanan X ve Y kuşağı arasındaki emoji ayrılığı CNN'de araştırma konusu oldu. Araştırmaya göre, gözden yaş gelen gülen emoji Y kuşağı tarafından severek kullanılırken Y kuşağı bu emojiyi 'iğrenç' olarak niteliyor. 

Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli oldu! Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli... Haberi Görüntüle

SAMİMİ BULMUYORLAR

CNN'nin görüşünü aldığı 21 yaşındaki Walid Mohammed, bu emojiyi hiçbir zaman kullanmadığını çünkü bu emojinin annesi ve büyük annesi tarafından kullanıldığını söylerken, 17 yaşındaki Xavier Martin isimli bir genç ise bu emojiyi "mülayim" bulduğunu ifade etti.  21 yaşındaki Stacy Thiru'ya göreyse bu emojinin hiçbir samimi yanı yok.

Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait olmayabilir! Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait... Haberi Görüntüle

TWITTER'DA EN ÇOK KULLANILAN EMOJİ

Öte yandan, "Emojitracker" isimli internet sitesinin yayınladığı istatistiğe göre Twitter'da en çok kullanılan emoji de gözden yaş gelen emoji.

Yine CNN'in araştırma sonuçlarına göre Z kuşağı, bir şeyin komik olduğunu belirtmek için gülen kafatası emojisini tercih ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading