Yandex Metrica

Tosuncuk'tan yazılı savunma: Müştekilerin zararlarını karşılamak isterim

Tosuncuk'tan yazılı savunma: Müştekilerin zararlarını karşılamak isterim

Binlerce vatandaşı mağdur eden Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, 4 sayfalık savunmasında ''Fırsat verilirse tüm müştekilerin zararlarını el konulan malvarlıklarımdan karşılamak isterim" ifadelerini kullandı.

Genel

23.01.2024, 17:58

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yargılanan 'Tosuncuk' olarak bilinen Mehmet Aydın, mahkemeye 4 sayfalık yazılı savunma sundu.

Aydın savunmasında "Eğer bana fırsat verilirse tüm müştekilerin zararlarını el konulan malvarlıklarımdan karşılamak isterim" şeklinde konuştu. Duruşma avukat beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

75 BİN YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Mehmet Aydın, Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılaması süren bu davada ise "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık" ve "ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 22 bin 580 yıldan, 75 bin 260 yıla kadar hapisle yargılanıyor.

Hatırlanacağı gibi 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın kaçış sürecini de şöyle anlatmıştı; “Uruguay’dan Brezilya’ya geçiş yaptım. Sınırda herhangi bir pasaport kontrolü olmadığından kimseye rüşvet vermeden rahatlıkla geçtim.”

Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli oldu! Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli... Haberi Görüntüle

''ARKAMDA GÜÇ VARDI''

‘Başından beri yalnız mıydınız’ sorusu üzerine Aydın “Benim o dönemde arkamda bir güç vardı. Ancak bu güç sanıldığı gibi karanlık bir güç değildi. Dönemin sivil, askeri, bürokrasiden, bakanlar, milletvekilleri, hakimler, savcılar, belediye başkanları, kaymakamlar, askeri, polisi her kesimden ‘yürü Mehmet arkandayız, sonuna kadar yanındayız, sen devlet için faydalı olanı yapıyorsun seni destekliyoruz’ diyen yüzlerce insan vardı” demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading