Yandex Metrica

TBMM 300 personel alımı başvurusu nasıl yapılır? 2022 TBMM personel alımı şartları ne?

TBMM 300 personel alımı başvurusu nasıl yapılır? 2022 TBMM personel alımı şartları ne?

Türkiye Büyük Millet Meclisi 300 personel alımı yapacağını duyurdu. TBMM tarafından personel alımı ilanı yayınlandı. TBMM İdari Teşkilatında ilk defa çalışacaklar için 4 Temmuz 2022 tarihinde sınav başvuruları başladı. Bu olay sonrasında vatandaşlar internette TBMM personel alımı başvurusu hakkında araştırma yapıyor. Peki TBMM 300 personel alımı başvurusu nasıl yapılır? 2022 TBMM personel alımı şartları ne?

Genel

25.02.2024, 11:09

TBMM 300 personeli bünyesine dahil edeceğini duyurdu. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yayınlanan ilanda 300 personel alımı yapılacağı açıklandı. Duyuruda "Kurumumuza Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatında İlk Defa Göreve Başlayacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda sınavla personel alınacaktır." sözleri kullanıldı. Bu duyuru sonrasındad vatandaşlar internette araştırma yapmaya başladı. Peki TBMM 300 personel alımı başvurusu nasıl yapılır? 2022 TBMM personel alımı şartları ne?

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

TBMM 300 PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

TBMM personel alımı başvuruları E-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Başvuruda bulunacak kişiler, https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi adresinden başvurularını yapabilir.

Adaylar, başvuru süresinde başvuruda bulunduğu kadro hakkında öğrenim belgesi (diploma/mezun belgesi) ile kadrolar itibarıyla sınav ilanında belirtilen belge ya da sertifikaların bir örneğini (pdf, jpg vb. formatta) başvuru sisteminde kayıtlı e-posta adresleri üzerinden mail içeriğinde adı, soyadı ve T.C. Kimlik numarası yazacak şekilde ikb.sinav@tbmm.gov.tr mail adresine gönderecektir. Öğrenim belgesi (diploma) ile gerekli belge ya da sertifika ibrazında bulunmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli oldu! Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli... Haberi Görüntüle

TBMM PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NE?

TBMM personel alımı şartları açıklandı. Buna göre TBMM personel alımı şartları:

Sınava başvuruda bulunacak adayların; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yer alan genel şartları taşımaları ve sınav açılan kadrolar itibarıyla ilanın 5’inci maddesinde belirtilen KPSS puan türünden en az altmış puan almış olmaları ve tabloda belirtilen diğer şartları taşımaları gerekmektedir.

Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait olmayabilir! Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait... Haberi Görüntüle

TBMM PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMANA KADAR YAPILACAK?

TBMM personel alımı başvuruları 4-20 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek. Adaylar, ilandaki kadrolardan sadece bir tanesine başvurabilecek.

TBMM BAŞVURU YAPILACAK KADROLAR
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading