Yandex Metrica

Schengen vizesi almak isteyenlere duyuru: 3 Avrupa ülkesinden başvuruları o tarihe kadar durdurma kararı!

Schengen vizesi almak isteyenlere duyuru: 3 Avrupa ülkesinden başvuruları o tarihe kadar durdurma kararı!

Türkiye'den Schengen başvurularındaki ret oranları her geçen gün artmaya devam ediyor. Bazı Avrupa ülkeleri, yoğunluğu gerekçe göstererek Türkiye'ye vize başvurularını Mayıs sonuna kaadr durdurma kararı aldı. 

Genel

11.05.2024, 13:20

Son zamanlarda, Türk vatandaşlarının Schengen vize başvuruları ret oranı gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Avrupa’nın bazı ülkeleri, artan başvuru sayısını gerekçe göstererek Türkiye’den yapılan vize başvurularını geçici olarak durdurdu.

THY duyurdu: Tecrübesiz kabin memuru alımı ilanı açıldı! Sadece tek bir şarta dikkat edilecek! THY duyurdu: Tecrübesiz kabin memuru alımı ilanı açıldı! Sadece tek... Haberi Görüntüle

3 ÜLKEDE MAYIS SONUNA KADAR ASKIYA ALDI

Döviz kuru dalgalanmalarına rağmen, Türk vatandaşları Avrupa’daki fiyatların Türkiye’ye kıyasla daha uygun olduğunu düşünüyor ve Schengen vizesi almak için başvuruda bulunuyor. Ancak İspanya, İtalya ve Almanya gibi ülkeler, vize randevularını Mayıs sonuna kadar askıya aldı.

12 Mayıs (bugün) Anneler Günü'nde İstanbul'da (otobüsler) toplu taşıma ücretsiz mi? Metrobüs, metro bedava mı? 12 Mayıs (bugün) Anneler Günü'nde İstanbul'da (otobüsler) toplu taşıma ücretsiz... Haberi Görüntüle

EN AZ İKİ AYLIK VİZE VERİLİYOR

Schengen bölgesi, Türk vatandaşlarına genellikle en fazla iki aylık vize vermektedir, ve bu sürenin uzatılması için yapılan başvurular, yeni randevu bulmayı daha da güçleştiriyor.

8 Mayıs tarihine kadar devam edecek! İŞKUR duyurdu: 55 yaş altı ehliyeti olan herkes başvurabilir! 8 Mayıs tarihine kadar devam edecek! İŞKUR duyurdu: 55 yaş... Haberi Görüntüle

SCHENGEN VİZESİ NEDİR? 

Schengen, aynı zamanda uygun kurumlarca verilen ve birliğe bağlı ülkeler içinde seyahat etmeye izin veren bir vize türüdür. Schengen bölgesini oluşturan ülkelere bu belge ile giriş yapılabiliyor. Şartlara bağlı olarak bu vize ile birden fazla ülke de ziyaret edilebiliyor.  

İstanbul'da trafik çilesinin faturası ağır! Adil Karaismailoğlu açıkladı: Milyarlarca dolar trafikte buhar oldu! İstanbul'da trafik çilesinin faturası ağır! Adil Karaismailoğlu açıkladı: Milyarlarca dolar... Haberi Görüntüle

SCHENGEN VİZESİ NASIL ALINIR? 

Şubat 2020 itibariyle schengen üyesi ülkelere elektronik başvuru yapılabilmektedir. Başvuru formlarını elektronik ortamda doldurup imzalayıp başvurular iletilebilir. Ayrıca gitmek istenilen yerin temsilciliği aracılığı ile de Schengen vizesi alınabilir. Vize başvurusunda bulunacak kişiler, öncelikle ilgili kurumun talep ettiği belgeleri temin ettikten sonra internet üzerinden e-randevu alarak işlemini tamamlayabilir.

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Genel


Loading