Yandex Metrica

Mehmet Zahid Sobacı TRT'nin başarılarını anlattı: Özenti değil özgün yayıncılık yapıyoruz

Mehmet Zahid Sobacı TRT'nin başarılarını anlattı: Özenti değil özgün yayıncılık yapıyoruz

TBMM'de toplanan Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu'nun gündeminde TRT'nin faaliyetleri konuşuldu. Komisyonda sunum yapan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT kanallarının reytinglerdeki başarısını anlatarak "Halkın kültürel değerlerine sahip çıkan bir yayıncılık anlayışını hayata geçiriyoruz" dedi.

Genel

23.01.2024, 19:19

TRT hem ülkemizde hem uluslararası yayıncılıkta başarısını sürdürüyor. TRT, dizileri ve ortak yapımı projeleriyle hem yurt içinde hem yurt dışında adından söz ettiriyor. TBMM'de toplanan Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu'nun gündeminde de TRT'nin faaliyetleri vardı.

TRT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Albayrak, yönetim kurulu üyeleri ve Genel Müdür yardımcılarının katıldığı komisyonda sunum yapan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT'nin başarılarını anlattı.

"TRT HEM BELLEKTİR HEM GELECEK"

Yayıncılığın özünün süreklilik ve yenilik olduğuna vurgu yapan Sobacı, "Bizler ‘TRT hem bellektir hem gelecek’ şiarı doğrultusunda köklerimizden aldığımız tecrübenin yol göstericiliğinde yayıncılığında insanların da geleceğine ışık tutuyoruz. Halkın kültürel değerlerine ve kimliğine sahip çıkan özenti değil özgün bir yayıncılık anlayışını hayata geçiriyoruz" dedi.

TRT HABER TOTAL KATEGORİSİNDE ZİRVEDE

TRT kanallarının izlenme oranlarındaki başarısı hakkında konuşan Sobacı, "2021 yılı prime time yerli diziler sıralamasında ilk 10 da tüm kişiler ve ab gruplarında 4 dizi, Abc 1 grubunda 5 dizimiz yer aldı. 2022 yılında ise ilk 10'da tüm kişilerde 4 dizimiz bulunuyor. TRT Haber, tam 45 aydır tüm kişiler kategorisinde birinciliği koruyor" şeklinde konuştu.

DİJİTAL UYGULAMALAR MİLYONLARA ULAŞTI

Mehmet Zahid Sobacı, TRT İzle, TRT Dinle, TRT Arşiv, TRT TV gibi dijital platformlar için çalışmaların da hızla devam ettiğini, bu çalışmaların Türkiye'nin tanıtımına ciddi katkısı olacağını söyledi.

ULUSLARARASI KANALLARA YENİLERİ EKLENİYOR

Uluslararası yayıncılık alanında büyük başarı gösteren TRT'nin yeni kanallar için hazırlık yaptığını belirten Sobacı, "Kurumumuzun uluslararası etki vizyonuyla faaliyete geçirdiğimiz TRT World, TRT Arabi, TRT Almanca, TRT Rusça ve TRT Fransızca gibi yabancı dillerde yayın yapan uluslararası kanal platformlarımıza hedeflediğimiz takvim doğrultusunda TRT Balkan, TRT Afrika, TRT Farsça ve TRT İspanyolca da eklenecek." bilgisini verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading