Yandex Metrica

Katar deprem yardımı ne kadar oldu? Katar deprem bölgesine hangi yardımlarda bulundu?

Katar deprem yardımı ne kadar oldu? Katar deprem bölgesine hangi yardımlarda bulundu?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrasında Dünyanın dört bir yanından yardımlar gelmeye başladı. Bu ülkeler arasında Katar’da ülkemize destek oldu. Peki, Katar deprem yardımı ne kadar oldu? Katar deprem bölgesine hangi yardımlarda bulundu?

Genel

07.04.2024, 09:08

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydan gelen deprem büyük hasara neden olmuş binlerce kişi evsiz kalmıştı. Bu acı günlerde ülkemizi yalnız bırakmayan ülkelerin başında Katar gelmektedir. Katar’ın yaptığı yardımlar vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

KATAR NE KADAR YARDIMDA BULUNDU?

Katar devlet televizyonunda 10 Şubat'ta canlı yayında düzenlenen yardım kampanyasında Emir Şeyh Temim, 50 milyon riyal (14 milyon dolar) bağışta bulundu. Kampanyada toplam 168 milyon riyal (yaklaşık 46 milyon dolar) yardım toplandı.

Doha yönetimi ayrıca Türkiye ve Suriye'de deprem felaketinden etkilenen bölgelere yardım kapsamında taahhüt ettiği 10 bin konteyner evlerin ilk bölümünü Türkiye'ye göndermeye başladı.

Katar Hayır Kurumu (Qatar Charity), 12 Şubat'ta, deprem bölgelerine yardım için başlattığı bağış kampanyasının ilk aşamasında toplanan yardımların 6 milyon riyali (1,6 milyon dolar) aştığını duyurdu.

Açıklamada, 7,3 milyon riyallik (yaklaşık 2 milyon dolar) acil müdahale ve 14,6 milyon riyallik (yaklaşık 3 milyon 800 bin dolar) yeniden inşa ve erken müdahale projelerini içeren 21,9 milyon riyal (6 milyon dolar) değerinde bir plan hazırladığı belirtildi.

Katar Kızılayı da Türk Kızılay ile koordineli olarak depremzedelere ulaştırılmak üzere 10 milyon dolarlık insani yardım kampanyası başlattı.

Katar Yıldızlar Ligi Spor Kurumu ise Katar Futbol Kupası'ndaki yarı final maçlarının bilet gelirinin Türkiye ve Suriye'deki depremzedelerin yararına tahsis edileceğini aktardı.

Sosyal girişimler çerçevesinde Dar eş-Şark Medya Grubu, bünyesindeki dört gazetenin (Eş-Şark, El-Arab, Lusail, The Peninsula) satışından 9 Şubat Perşembe gününden itibaren bir hafta boyunca elde edilen gelirin iki ülkenin halkına bağışlanması kararı aldı.

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

KATAR HANGİ YARDIMLARI YAPTI?

Katar'dan yapılan insani yardımda deprem bölgesine ihtiyaç duyulan battaniye, kıyafet, ilaç, hijyen malzemeleri ve bebek mamaları ile gıda malzemeleri gönderildiği ifade edildi.

Katar Kalkınma Fonu Direktörü Halife bin Casim el-Kevari de 12 Şubat'ta yaptığı açıklamada, Şeyh Temim'in talimatıyla Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için 10 bin konteyner evin sevk işlemlerine başladıklarını belirtti. Aynı gün, bir kargo gemisiyle 306 adet konteyner ev de deprem bölgelerine gönderilmek üzere yola çıktı.

Katar Kalkınma Fonu da Suriye Sivil Savunma ekiplerinin arama kurtarma ve yardım çalışmalarına destek vereceğini duyurdu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading