Yandex Metrica

İstanbullunun kabusu geri döndü! Boğazda büyük felaket

İstanbullunun kabusu geri döndü! Boğazda büyük felaket

Marmara Denizi'nde 14 yıl önce görülen tehlike tekrar ortaya çıktı. Büyükçekmece kıyılarında ilk olarak görülen Pusula Deniz Anası, İstanbul Boğazı'nda tehlike saçıyor. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Marmara Denizi'ndeki yeni tehlikeyle ilgili bilgi verip, yapılması gerekenleri anlattı.

Genel

23.01.2024, 19:22

Marmara Denizi'nde 14 yıl önce tatili zehir eden Pusula Deniz Anası geri döndü. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, konu hakkında bilgi verip uyarılarda bulundu. 

Sıcak iklimlerde görülen fakat son dönemlerde Marmara Denizi'nde de görülen Pusula Deniz Anası vatandaşları tedirgin etmeye başladı. 

Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait olmayabilir! Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait... Haberi Görüntüle

TEMAS EDİLMEMELİ 

Büyükçekmece kıyılarında görülmeye başlanan pusula deniz anası, alerjisi olan kişilerde sıkıntılara neden olabileceği belirtildi. Kırmızı ve kahverengi tonlarında uzun dokunaçları olan deniz anasıyla temas edilmesi halinde tatlı sudan uzak durulması gerektiği ifade edildi. Yetkililer, temas halinde en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması konusunda uyarıda bulundu.

Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Haberi Görüntüle

ALERJİSİ OLAN KİŞİLERE UYARI 

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, denizden uzaklaşmaya gerek olmadığını belirterek, Pusula deniz anası kahverengi kırmızı tonlarında bir deniz anası türü. Uzun kolları mevcut, bu kollarını kendisini savunmak ve avladığı balıkları paralize etmek için bulunan salgıları var. Bu salgıya temas ettiğimizde içerisinde kapsüller patlamak suretiyle deride lezyonlara sebep oluyor. Alerjisi olan kişilerde ise sıkıntılara sebep olabilir" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti işaret etti: Ciddi fay hattı var! Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti... Haberi Görüntüle

EN SON 2008 YILINDA GÖRÜLDÜ

İklim değişikliği sebebiyle ortaya çıktığını belirten Karaca, "Denizin ısınmasından sonra görülmeye başlanan bir canlı türü. Normalde yok Marmara Denizi'nde en son 2008 yılında görülmüştü. Geçen günlerde Büyükçekmece'de birkaç bölgede olduğu rapor edildi" sözlerini kaydetti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading