Yandex Metrica

Honda 24 yıllık devri sona erdirdi! Resmen kapattı

Honda 24 yıllık devri sona erdirdi! Resmen kapattı

Otomobil firması Honda, 24 yıl üretim yaptığı Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki fabrikasındaki faaliyetlerine son verdi. Honda Türkiye, daha evvel 2019'da açıklama yaparak, tesisteki üretimine son vereceğini  duyurmuştu. 

Genel

23.01.2024, 18:02

1992 yılından bu tarafa Türkiye’de faaliyet gösteren ve 1997’den beriKocaeli'nin Gebze ilçesinde üretim yapan Honda Türkiye, 2019'da açıklama yaparak, tesisteki üretimini 2021 yılında durduracağını ilan etmişti.

B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün süre verildi! B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün... Haberi Görüntüle

JAPON ÜRETİCİDEN AÇIKLAMA

Japon üretici Honda yaptığı açıklamada, Gebze'de bulunan üretim tesislerini HABAŞ'a devretmek için anlaşmaya vardıklarını ve Eylül 2021'den sonra taşınmazın teslim edileceğini duyurdu. Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki fabrikasında üretim faaliyetlerine 24 yılın ardından son veren Honda Türkiye'nin ardından fabrikanın yeni sahibi ise HABAŞ oldu. 

Honda tarafından yapılan açıklamada, “Honda Türkiye AŞ, Gebze’deki üretim tesislerini HABAŞ Topluluğu'na devretmek üzere anlaşmaya varmıştır. Taraflar arasında varılan anlaşma neticesinde söz konusu taşınmazın teslim tarihi Eylül 2021’den sonra gerçekleştirilecektir. 1992 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Honda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da müşterilerine pazarlama, satış ve satış sonrası operasyonları ile en kaliteli hizmeti sunmaya devam edecektir. Faaliyetlerine İstanbul’daki Genel Müdürlüğünde devam edecek olan Honda Türkiye AŞ, etkin bayi ağı ile ülkemiz için değer yaratmayı sürdürecektir” denilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading