Yandex Metrica

Hayvan istismarcılarına kötü haber: Zoofili psikolojik bir rahatsızlıktır, gidip tedavi olun!

Hayvan istismarcılarına kötü haber: Zoofili psikolojik bir rahatsızlıktır, gidip tedavi olun!

Almanya'daki sözde onur yürüyüşü ile gündeme gelen 'Zoofili' sapkınlığı hayvansever olsun olmasın tüm insanların dikkatini bu konuya çekti. Hayvanlarla cinsel birliktelik yaşama isteği anlamına gelen bu hayasız sapkınlık, bazı psikolojik sorunlardan kaynaklanıyor. Sapkınlığın pençesindeki kişi terapi ve ilaç destekleriyle tedavi edilebiliyor.

Genel

24.04.2024, 20:10

Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Trans vs... sapkınlığına şimdi de 'Zoofili' eklendi. Hayvanlara tecavüz olarak da tanımlanabilecek aşağılık fiili işleyenler Almanya'da yürüyüş yaptı, bu suçu özgürce icra edebilmek için yasada belirlenmiş para cezasının kaldırılmasını istedi.

Yürüyüşlerine bir de 'onur' sıfatını ekleyen hayvan tecavüzcülerinin eylemi, batı medeniyetinin ne hale geldiğini göstermesi bakımından ibretlik bir örnek oldu. 

Sözde onur yürüyüşüne katılan sapkınlar, kendilerini hayvan hakları savunucuları yüzünden suçlu hissettiklerini söyleyip hayvanlara zarar vermediklerini iddia etti. 

İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi  vuruldu! İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi vuruldu! Haberi Görüntüle

ZOOFİLİ NEDİR?

Peki Zoofili nasıl bir psikolojik hastalık?

Bu sapkınlık, hayvanlara karşı aşırı düşkünlükle belirlenen bir duygulanım bozukluğu olarak tanımlanıyor. Okurken bile insanın midesini bulandıran Zoofili bozuklukluğunda kişi sadece hayvanlardan cinsel zevk alabiliyor ve başka hiçbir şeye ilgi duymuyor.

İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi  vuruldu! İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi vuruldu! Haberi Görüntüle

KİMLER ZOOFİLİYE DAHA YATKIN?

Zoofili daha çok aşırı duygusal, saplantılı, narsisistik ve borderline kişilik bozukluğu olan kişilerde, bekârlarda ve çocuksuz çiftlerde görülüyor. Cinsel eğitim verilmemesi, cinselliğin çocuklara uygun bir dille anlatılmaması, katı anne-baba tutumları, kendine güvenmeme veya aşağılık duygusu zoofilinin oluşmasına yol açıyor. 

Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli oldu! Diyanet'ten hacı adayları için duyuru: Kafile ve uçuş bilgileri belli... Haberi Görüntüle

ZOOFİLİ SAPKINLIĞI TEDAVİ EDİLEBİLİR Mİ?

Zoofilik kişiler bu tarz eylemler esnasında yakalandıkları zaman genellikle şahit olanlar tarafından karakola götürülüyor. Buradan psikiyatra yönlendirilen hastanın önce psikiyatrik öyküsü alınıyor. Ardından neden bu tür eylemlerde bulunduğuna dair bir çıkarım yapılıyor ve cinsel terapist hastayı terapiye alıyor. Terapiye ek olarak gerekirse ilaç tedavisi için bir hekimden destek alınabiliyor. 

Kişilik gelişimi ileri düzeylerde olan ve ciddi bir kişilik patolojisi olmayan hastalarda tedavi daha kolay ve başarılı oluyor. Ancak ağır kişilik bozuklukları gösteren kişilerde tedavi çok daha uzun sürüyor.

Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait olmayabilir! Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait... Haberi Görüntüle

BAZI AVRUPA ÜLKELERİNDE YASAK

Dünya geneline baktığımızda zoofilinin Fransa, Danimarka, İsviçre ve Hollanda gibi ülkelerde yasak olduğunu görüyoruz. Bu yasaklar para cezalarıyla kontrol altına alınmaya çalışılsa da özellikle Danimarka’da hayvanlarla ilişkiye giren kişiler bu suçu ilk kez işlediklerinde bir yıl, tekrarladıklarında ise iki yıl hapis yatıyor.

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

FİNLANDİYA AHLAKSIZLIĞA GÖZ YUMUYOR

Avrupa’da hayvanlarla ahlaksız cinsel ilişki kurmanın yasal olduğu ülkeler ise Finlandiya, Romanya ve Macaristan...

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading