Yandex Metrica

G20 Liderleri söz verdi: Sınırlandırılacak

G20 Liderleri söz verdi: Sınırlandırılacak

Tüm dünyanın odaklandığı ve Roma'da gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi sona ererken, zirvenin sonuç bildirgesinde küresel sıcaklık artışının sanayileşme öncesine oranla 1,5 derece ile sınırlama hedefine yönelik "etkili ve anlamlı" eylemlerin sürdürülmesi ihtiyacına dikkat çekildi.

Genel

23.01.2024, 18:13

Dünyanın en büyük 20 ekonomisini buluşturan G20’nin İtalya’nın ev sahipliğinde başkent Roma’da gerçekleştirilen Liderler Zirvesi’nin sonuç bildirgesinde, küresel sıcaklık artışının sanayileşme öncesine oranla 1,5 derece ile sınırlama hedefine yönelik "etkili ve anlamlı" eylemlerin sürdürülmesi ihtiyacı vurgulandı.

İtalya’nın dönem başkanlığında Roma'da gerçekleştirilen iki günlük G20 Liderler Zirvesi sona erdi. İki gün süren zirvenin ardından tüm G20 üyeleri tarafından imzalanan 61 maddelik bir sonuç bildirisi yayımlandı.

Bildiride, Kovid-19 aşıları ve devlet destekleri ile küresel "ekonomik toparlanmanın" kesintisiz devam ettiği belirtilerek, salgında yeni varyantların ve aşılamada eşitsizliğin ekonomik toparlanma için "aşağı yönlü riskler" olduğu vurgulandı.

Bildiriden öne çıkanlar:

Küresel sağlık ve ekonomik krizin üstesinden gelmeye kararlıyız.

Paris İklim Anlaşması'nın küresel sıcaklık artışını, sanayi devrimi öncesine oranla 2 derecenin 'çok altında' tutma hedefine bağlılığımızı sürdürüyoruz ve bunu 2030 gündemine ulaşmanın bir yolu olarak 1,5 derece ile sınırlamaya yönelik çabalarımızı sürdürüyoruz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading