Yandex Metrica

Erdoğan: Biden ve Macron ile görüşeceğim

Erdoğan: Biden ve Macron ile görüşeceğim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. NATO Zirvesi ve Brüksel'deki temasları öncesinde değerlendirmelerde bulundu. ABD Başkanı Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşeceğini söyledi, detayları anlattı.

Genel

23.01.2024, 17:33

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da bulunan Şehriban Hatun Camii açılışına katıldı. Açılışta vatandaşlara hitap eden Erdoğan konuşmasında NATO Zirvesi kapsamında yapacağı görüşmelere değindi. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

''MACRON VE BIDEN İLE GÖRÜŞECEĞİM''

''Şimdi bildiğiniz gibi bu bir NATO zirvesi. Bu NATO zirvesinde öncelikli olarak NATO ülkeleri olarak neler yapacağız bunlar gündeme gelecek. Türkiye ilk 5'te yerini alan güçlü bir ülke. Türkiye-ABD ilişkilerini Sayın Biden ile ele alma fırsatımız olacak. Boris Johnson'la Macron'la Almanya Şansölyesiyle görüşmemiz var. Tabi bu sayı artar, eksilmez. Böyle bir zincir ikili bir şekilde orada görüşmeleri devam ettireceğiz. Orada sunumlarımız olacak. Yine orada basın açıklamamızı yapacak, en son görüşmemiz Biden ile olacak.''

"Türkiye NATO ülkeleri arasında ilk 5'te yerini alan güçlü bir ülke. (NATO Zirvesi) Türkiye-ABD arasındaki ilişkileri Sayın Biden ile ele alma imkanımız olacak. Macron ile görüşme ağırlıklı olarak Türkiye-Fransa ilişkilerinin olumlu, olumsuz yanlarını görüşme imkanımız olacak.

ERMENİSTAN'IN DÖŞEDİĞİ MAYINLAR

''İlham Aliyev kardeşimle Şuşa'da buluşarak, Şuşa'da iki ülke olarak aramızda bir sözleşmeyi imzalayacağız. Bu Türkiye-Azerbaycan arasında kapsamlı bir sözleşme olacak. Ermenistan'ın döşediği mayınlar özellikle mayın konusunda biz konuyla ilgisi, iltisakı olanlara 'Gelin bu konuda gerekli desteği verin, önce bu işi çözelim' diyeceğiz."

AŞILAMA SÜRECİNİN TURİZME ETKİSİ

Şu anda (aşılamada) 32 milyonu yakaladık. Bir taraftan da aşılarımız geliyor.Bir turizm atağı, bir turist atağı inşallah başlayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading