Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ziyareti Fransız basınında: Sahayı boş bırakmıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ziyareti Fransız basınında: Sahayı boş bırakmıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika'ya düzenlediği ziyaret, Senegal ve Fransız basınında geniş yankı uyandırdı. Fransız medyası, 'Erdoğan Afrika’da sahayı boş bırakmıyor.' şeklinde haber yayımladı. Ayrıca Erdoğan’ın Afrika’yı yaklaşık kırk kez ziyaret ettiği vurgulanarak Afrika kıtası ile ticaret hacminin 25 milyar dolara kadar yükseldiği belirtildi.

Genel

23.01.2024, 18:52

Türkiye'nin Afrika ile ilişkileri dünya basınında konuşulmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Senegal'e düzenlediği ziyaret, ülke basınında geniş yer buldu.

Bes-bi Le jour gazetesi, bir Türk şirket tarafından tamamlanan Senegal Stadyumu'nun açılışında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Senegalli mevkidaşı Macky Sall ile sahada başlangıç vuruşu yaptığı fotoğrafı manşetten verdi.

24 heures gazetesi de Erdoğan ile Sall'in sahada fotoğraflarını manşete taşıdı.

Okullarda müfredat değişiyor! Merak edilen yeni taslak bugün açıklanacak Okullarda müfredat değişiyor! Merak edilen yeni taslak bugün açıklanacak Haberi Görüntüle

İLERİYE DÖNÜK İŞBİRLİĞİ

Direct News gazetesinde "İleriye dönük iş birliği" başlığıyla yer alan haberde ise Türkiye'nin Batı Afrika'daki ilk büyükelçiliğini 1962'de Dakar'da açtığı hatırlatılarak Senegal Stadyumu'nun açılışıyla ilişkilerin ekonomik boyutunun farklı bir aşamaya taşındığı belirtildi.

İstanbul'da trafik çilesinin faturası ağır! Adil Karaismailoğlu açıkladı: Milyarlarca dolar trafikte buhar oldu! İstanbul'da trafik çilesinin faturası ağır! Adil Karaismailoğlu açıkladı: Milyarlarca dolar... Haberi Görüntüle

HEDEF 1 MİLYAR DOLAR

Haberde, 540 milyon dolar olan iki ülke arasındaki ticaret hacminin 1 milyar dolara çıkartılmasının hedeflendiği kaydedildi. Senegal Stadyumu'nu yapan Türk şirketin ülkedeki diğer projelerinden de bahsedilen haberde, iki ülkenin enerji, tarım, kültür ve savunma sanayisi gibi alanlarda yakın iş birliği yaptığı vurgulandı.

Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti işaret etti: Ciddi fay hattı var! Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti... Haberi Görüntüle

TÜRK BAYRAĞI DETAYI

Rewmi gazetesi de spor sayfasında stadyum açılışından Erdoğan'ın yer aldığı karelerin yanı sıra stadyumda Senegalli taraftarların salladığı Türk bayrağı görsellerini de paylaştı.

8 Mayıs tarihine kadar devam edecek! İŞKUR duyurdu: 55 yaş altı ehliyeti olan herkes başvurabilir! 8 Mayıs tarihine kadar devam edecek! İŞKUR duyurdu: 55 yaş... Haberi Görüntüle

İKİ ÜLKE ARASINDA 5 ANLAŞMA

Senego isimli haber sitesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Senegal ziyaretinde protokol, medya ve iletişim, güvenlik, denizcilik ve gençlik bakanlıkları arasında imzalanan 5 anlaşmaya ilişkin detayları haberleştirdi.

Kilis'te kan donduran olay: Anne ve çocuklar boğuldu, baba ipte asılı halde bulundu! Kilis'te kan donduran olay: Anne ve çocuklar boğuldu, baba ipte... Haberi Görüntüle

AFRİKA'NIN ÇOK BOYUTLUĞU ORTAĞI TÜRKİYE

Le Soleil gazetesinin internet sitesindeki "Afrika'nın çok boyutlu ortağı Türkiye" başlıklı haberde, Türk şirketlerinin Senegal'de tamamladığı projeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde 1,3 milyar nüfuslu Afrika'nın daimi üyelik hakkı bulunmamasına ilişkin eleştirileri ve 14 bin öğrencinin Türkiye'de eğitim aldığına ilişkin detaylar paylaşıldı.

Dakaractu haber sitesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak basın toplantısı düzenleyen Sall'in Senegal'deki Türk şirketleri hakkında kullandığı övgü dolu ifadelerine yer verdi.

Yargıtay 28'inci turda da başkanını seçemedi: Oylamaya yeni turla devam edilecek! Yargıtay 28'inci turda da başkanını seçemedi: Oylamaya yeni turla devam... Haberi Görüntüle

KIRK KEZ ZİYARET ETTİ

Fransız medya kuruluşu Le Point de ''Erdoğan: Türkiye'nin gündeminde her zamankinden daha fazla Afrika var'' başlıklı bir haber yayımlandı. Haberde şu ifadelere yer verildi: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2003 yılından bu yana Afrika kıtası ile ticaret hacmini 2 milyar dolardan en az 25 milyar dolara yükseltti. Erdoğan, 2005 yılından bu yana her zaman ülkesinden iş adamları eşliğinde Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak Afrika'yı yaklaşık kırk kez ziyaret etti. O zamandan beri Türkiye kıtada yaklaşık 40 büyükelçilik açtı ve ulusal havayolu şirketi Türk Hava Yolları'nın ağını genişletti. Ardından Erdoğan, çok sayıda Afrikalı temsilcinin katılımıyla İstanbul'da 3. Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'nu düzenledi. 2021 yılı, Ankara'nın kıtadaki artan yatırımını gösteren 3. Türkiye-Afrika ortaklığı zirvesinin düzenlenmesiyle sona erdi.

İstanbul'un göbeğinde dehşet! Okuldan atılan öğrenci müdürünü silahla vurdu! İstanbul'un göbeğinde dehşet! Okuldan atılan öğrenci müdürünü silahla vurdu! Haberi Görüntüle

SAHAYI BOŞ BIRAKMIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrika'da olabildiğince sahayı boş bırakmıyor. Ankara, özellikle savunma alanında diplomatik ve aynı zamanda ekonomik ve ticari bağlar geliştirmek için Erdoğan'ın himayesinde son yirmi yılda Afrika'ya büyük yatırımlar yaptı. Erdoğan, hükümet üyeleri ve Türkiye'den iş adamlarından oluşan geniş bir heyet eşliğinde Kongo Devlet Başkanı Felix Tshisekedi ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Tshisekedi, iki ülke arasında imzalanan ve ilişkilerimizi güçlendirme arzusunu simgeleyen anlaşmalar nedeniyle "Bugün Türkiye ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerde tarihi bir gün" dedi. Bu anlaşmaların birkaç işbirliği alanı ile özellikle “güvenlik, altyapı, sağlık, ulaşım” ile ilgili olduğunu ve “kazan-kazan işbirliğini” memnuniyetle karşıladığını belirtti."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading