Yandex Metrica

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son kaynak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son kaynak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan

1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşıldı. Köprünün son tabliyeleri bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yerleştirilecek.

Genel

23.01.2024, 18:17

Türkiye'nin tarihi projelerinden birinin daha sonuna gelindi. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 87 tabliyesinden 81'inin montajı bitti. Türkiye'nin gurur simgelerinden biri olacak Çanakkale Köprüsü, Asya ile Avrupa kıtalarını kara yoluyla birleştirecek.

87 tabliyeden 81'inin montajının bittiği köprüde son tabliyeler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle 2 blok halinde köprüye yerleştirilecek. Sonrasında ise asfalt, korkuluk ve trafik düzenlemeleri yapılacak. 

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

GEÇİŞ SÜRESİ 6 DAKİKAYA İNECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü ile boğazdan geçiş süresinin 6 dakikaya ineceğini, köprünün ise 18 Mart 2022'de Çanakkale Deniz Zaferinin 106. yıl dönümünde açılışının yapılacağını bildirdi. 

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

KÖPRÜNÜN YÜZDE 99'U TAMAMLANDI

Bakan Karaismailoğlu, asma köprü ve otoyol güzergahında proje çalışmalarının devam ettiğine vurgu yaparak, Asya ve Avrupa ankraj bloklarında imalatların yüzde 99'unun tamamlandığını ifade etti. 

Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti işaret etti: Ciddi fay hattı var! Türkiye'nin fay hattı haritası kıpkırmızı! Japon deprem uzmanı o kenti... Haberi Görüntüle

PRESTİJLİ PROJELER ARASINDA YER ALIYOR

1915 Çanakkale Köprüsü'nün tamamlandığında 'dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü' unvanına sahip olacağını müjdeleyen Bakan Karaismailoğlu, İstanbul'u Çanakkale'ye sonrasında ise Kuzey Ege'ye bağlayacağını ifade ederek, Türkiye'nin en prestijli projeleri arasında yer alacağını bildirdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading