Yandex Metrica

Yeni kimlik çıkartmayanlar dikkat! Artık geçerli olmayacak

Yeni kimlik çıkartmayanlar dikkat! Artık geçerli olmayacak

Kimlik değiştirme işlemini yapmayanlar için yeni tarih verildi. Bundan böyle, Elektronik Doğrulama Sistemi tapu müdürlüklerinde geçerli olacak ve eski kimliklerle işlem yapılamayacak.

Ekonomi

23.01.2024, 20:02

EKDS için pilot uygulamalar başladı ve ilk etapta tapu müdürlüklerinde geçerli olması için çalışmalar tamamlandı. Bu uygulama ile birlikte kimliklerde bulunan parmak izi, fotoğraf gibi birçok bilgi karşılaştırılabilecek.

Söz konusu sistemde, vatandaş tapu müdürlüklerine geldiğinde kimlik kartını ATM ya da POS cihazına takar gibi yerleştirecek ve bu şekilde işlemlerini kolay bir şekilde yapabilecek. Öte yandan bu sistem, kişinin doğruluğunu da tespit ederken sahteciliği engelleyecek.

Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına mayıs ayında zam yapılacak mı? Bakan Bayraktar'dan merak edilen soruya yanıt Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına mayıs ayında zam yapılacak mı? Bakan... Haberi Görüntüle

KİŞİLERİ DOĞRULAYAN BİR SİSTEM

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Başkanı İsmail Özcan, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde kullanımına başlanan Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) ile ilgili açıklama yaparak önemli uyarılarda da bulundu.

Yeni sistemle ilgili bilgi veren İsmail Özcan, “Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS), yeni nesil kimlik kartının yetkili kurum Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verildiği, kişinin ibraz edilen kartın sahibi olduğu, kişinin kimlik doğrulama sırasında hizmet verilen yerde bulunduğu ve kimlik doğrulama işleminin nerede, ne zaman, kim tarafından ve niçin gerçekleştirildiği gibi verileri tutan ve bu çerçevede kişileri doğrulayan bir sistemdir.

Özellikle parmak izi gibi kişisel bir veriyle yapılan bir doğrulama olduğu için vatandaşlar açısından güvenli bir ortam arz etmektedir. EKDS ile artık vatandaşların özellikle tapu devri gibi değerli bir alışveriş işleminde, sürecin, son derece güvenilir bir altyapıyla ilerlemesi söz konusu olacak.” dedi.

Kurbanlık fiyatları bu yıl cep yakıyor: 2024 Kurban fiyatları ne kadar? Kurbanlık fiyatları bu yıl cep yakıyor: 2024 Kurban fiyatları ne... Haberi Görüntüle

KİMLİK DOĞRULAMASI ZORUNLU OLACAK

Kimliklerin doğrulanmasının devir işlemi için zorunlu olduğunu belirten Özcan, “Vatandaşlarımız bir tapu devir işleminin tarafları olduğu durumda, gerekli başvurular yapılıp, tapu devri hazır hale gelince, ilgili tapu dairelerine bizzat imzaya gittiklerinde, EKDS ile kimliklerini doğrulattıktan sonra devir için imza verebilecekler, kimlik doğrulaması yapılamazsa tapu devir işlemi devam etmeyecek. Bu sistem, kişilerin, devre konu tapunun gerçek eski ve yeni sahibi olup olmadığını ortaya çıkaracak.” ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading