Yandex Metrica

Uzmanlar açıkladı: Ev kiraları sabit kalmaya devam edecek mi? Konut fiyatları 2024-2025 yılında ne olacak?

Uzmanlar açıkladı: Ev kiraları sabit kalmaya devam edecek mi? Konut fiyatları 2024-2025 yılında ne olacak?

Yapılan araştırma sonucunda, 2024 yılının Şubat dönemine ilişkin paylaşılan raporda konut kiralarında yıllar sonra bir ilk yaşandığı tespit edildi. Konut kira artışları, 4 yıl aradan sonra Türkiye'de ev kiraları enflasyonun altında kaldı.  

Ekonomi

25.04.2024, 14:17

Türkiye'de ev sahibi ve kiracılar arasında son yıllarda ciddi şekilde 'Kira' tartışmaları yaşanıyor. Ev kiralarında ciddi bir artış yaşanmasının ardından hükümet yetkilileri tarafından 2 yıl önce kira zam oranı sınırı yüzde 25 olarak belirlendi. Bu sayede ev sahipleri ve kiracılar arasındaki tartışmalar engellenmiş oluyordu.

Yapılan araştırma sonucunda kira fiyatlarındaki 'Yükseliş' trendinin sona bulduğu ortaya çıktı. 2024 Şubat ayındaki kira artış oranları, 4 yıl aradan sonra ilk kez enflasyonun altında kaldı. Bu bağlamda konut kiralarındaki artış oranı yüzde 65,2 olarak açıklandı. Şubat ayı enflasyon verisi ise yüzde 68,08 olarak açıklanmıştı.

SGK, Avrupa Birliği destekli projesini duyurdu! 7 bin anneye ve bakıcıya 325 avro destek! İşte başvuru şartları ve detayları... SGK, Avrupa Birliği destekli projesini duyurdu! 7 bin anneye ve... Haberi Görüntüle

YAZ DÖNEMİNDE FİYATLARDA ARTIŞ GÖRÜLEBİLİR

Konuyla ilgili Milliyet'e konuşan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı şu ifadeleri kullandı;

Kiralık konut piyasasında talebi etkileyen en önemli unsurlardan biri mevsimsel etkidir. Nisan ve eylül arasında evlenme, yer değişiklikleri gibi nedenlerle iç göç gibi nedenlerle talep artarken, genellikle kış aylarında bu talep azalıyor ve nispeten daha durağan bir seyir izliyor.Benim genel kanaatim nispeten yaz dönemine doğru konut fiyatlarında artışları görebiliriz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading